Pečené kačacie prsia
Pečené kačacie prsia

Kačacie prsia na badiáne a pomaranči

Richard Noskovič
šéfkuchár Grand Restaurant na Donovaloch, 7. novembra 2018
Kačacie prsia na badiáne a pomaranči
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
120 minút
príprava

Suroviny

800 g
2 ks
1 ks
100 ml
1 ks menšia
2 ks mladá s vňaťou
4 ks
100 g (alebo čerstvých shitake či shimeje, na jar smržov)
150 g
300 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia očistíme, osolíme, opečieme na panvici s badiánom a pomarančom nakrájaným na plátky. V pekáči potom pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 20 minút. Prsia vyberieme z rúry, zakryjeme alobalom a necháme asi 15 minút odležať.

  2. 2

    Cibuľu a umyté šupky z mrkvy nakrájame nadrobno, do kastróla pridáme pár kvapiek oleja a restujeme dohneda. Podlejeme červeným vínom a výpekom z kačky a varíme asi hodinu. Omáčku potom precedíme a ak je riedka, tak ju ešte vyredukujeme. Mrkvu očistíme a povaríme ju v osolenej vode 5 minút. Ihneď ochladíme, rozrežeme po dĺžke a na rozohriatej panvici opekáme na troche olivového oleja, podlejeme javorovým sirupom, osolíme a restujeme, až kým sa sirup nevyparí a neobalí mrkvu.

  3. 3

    Umytú šalotku dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na 20 minút. Potom ju vytlačíme zo šupky a opečieme na panvici nasucho a osolíme. Kuriatka umyjeme, prelejeme horúcou vodou a dáme restovať na masle. Zemiaky očistíme, uvaríme domäkka a rozmixujeme s maslom a horúcim mliekom. Po osolení údime údiacou pištoľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia