Kačacie consommé so zeleninou a pečeňovými haluškami (fotorecept)
Autor receptu: skolavareniapolus
Recept od Andreja Saturiho
Postup
- Trup a vnútornosti z kačky dáme na plechu piecť pri 220 °C asi na 40 minút.
- Medzitým uvaríme zeleninový vývar z koreňovej zeleniny, soli, korenia a vňate. Keď je zelenina mäkká, vyberieme ju a udržiavame v teple. Trup a vnútornosti vyberieme z rúry a dáme variť do zeleninového vývaru asi na hodinu.
- Potom vyberieme a oberieme mäso z kostí. Vývar precedíme.
- <b>Halušky: </b>Pečienky odblaníme, nakrájame na menšie kúsky a dôkladne premixujeme.
- Pridáme soľ, vajce a múku, opäť premixujeme tak, aby cesto na halušky bolo riedke. Cesto preložíme na dosku. Nožíkom z neho oddeľujeme malé kúsky a hádžeme ich do vriacej vody. Varíme, kým halušky nevyplávu na povrch vody.
- Potom poriadne premyjeme v studenej vode, aby sme odstránili všetky drobné kúsky
- a ostali nám len celé halušky.
- <b>Servírovanie: </b>Zeleninu a obraté kačacie mäso nakrájame na drobné kúsky, spolu s haluškami naukladáme na tanier a prelejeme horúcim vývarom. Navrchu ozdobíme petržlenovou vňaťou.