Kačacie consommé so zeleninou a pečeňovými haluškami (fotorecept)

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Andreja Saturiho

Postup

  1. Trup a vnútornosti z kačky dáme na plechu piecť pri 220 °C asi na 40 minút.
  2. Medzitým uvaríme zeleninový vývar z koreňovej zeleniny, soli, korenia a vňate. Keď je zelenina mäkká, vyberieme ju a udržiavame v teple. Trup a vnútornosti vyberieme z rúry a dáme variť do zeleninového vývaru asi na hodinu.
  3. Potom vyberieme a oberieme mäso z kostí. Vývar precedíme.
  4. <b>Halušky: </b>Pečienky odblaníme, nakrájame na menšie kúsky a dôkladne premixujeme.
  5. Pridáme soľ, vajce a múku, opäť premixujeme tak, aby cesto na halušky bolo riedke. Cesto preložíme na dosku. Nožíkom z neho oddeľujeme malé kúsky a hádžeme ich do vriacej vody. Varíme, kým halušky nevyplávu na povrch vody.
  6. Potom poriadne premyjeme v studenej vode, aby sme odstránili všetky drobné kúsky
  7. a ostali nám len celé halušky.
  8. <b>Servírovanie: </b>Zeleninu a obraté kačacie mäso nakrájame na drobné kúsky, spolu s haluškami naukladáme na tanier a prelejeme horúcim vývarom. Navrchu ozdobíme petržlenovou vňaťou.