Kačacia pečeň s višňovou omáčkou

Richard Noskovič
šéfkuchár Grand Restaurant na Donovaloch, 8. novembra 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Kačacia pečeň s višňovou omáčkouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

400 g domáca
50 ml
50 ml
15 g (ku pečeni)
100 g mrazené
30 g (do višní)
50 ml
250 g
1 ks
100 g
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Tokajské víno a koňak dáme do hrnca, zohrejeme na 50 °C, zapaľovačom zapálime a necháme vyhorieť alkohol. Keď oheň zhasne, necháme zmes vychladnúť.

  2. 2

    Kačaciu pečeň necháme pri izbovej teplote aspoň 2 hodiny postáť. Keď zmäkne, vyčistíme ju od žiliek, odložíme do misy, polejeme alkoholom, osolíme, pridáme cukor, premiešame a necháme asi hodinu odležať pri izbovej teplote.

  3. 3

    Na potravinársku fóliu vylejeme zmes, zabalíme, riadne utiahneme a vyformujeme valec. Konce fólie zhrnieme do hrče a dáme variť do vody pri teplote 63 °C na 10 minút. Pečeň vyberieme na tanier a dáme schladiť do chladničky.

  4. 4

    Višňová omáčka: Do kastróla nasypeme cukor a pri miernej teplote spravíme karamel, podlejeme vínom a pridáme višne. Všetko spolu necháme variť asi 15 minút, aby sa časť tekutiny vyparila. Potom zmes mixérom rozmixujeme dohladka.

  5. 5

    Uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme žĺtok, soľ, múku a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký dlhý plát, ktorý potrieme hľuzovkovým maslom (môže byť aj hľuzovka, ktorú najemno nastrúhame a zmiešame s maslom) a prekladáme ako knihu tak, aby vzniklo viac vrstiev. Takto pripravené cesto dáme zapiecť do kontaktného grilu dozlata.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist