Kabak mücver (Cuketové placky)

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 26. septembra 2012

Tieto cuketovo-syrové placky sú vďačnou večerou, možno ich jesť aj studené. V kombinácii s cesnakovým jogurtom je to veľká dobrota.

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
2 strúčiky
1
1/2 zväzku
1/2 zväzku
70 g
2 PL
(pull biber)




Postup

  1. 1

    Cukety umyjeme, no nešúpeme. Ja som ich prekrojila a lyžičkou vydlabala semienka (nemám ich rada). Potom ich nastrúhame na hrubom strúhadle. Osolíme, premiešame a vložíme do sitka asi na 15 minút odkvapkať.

    Kabak mücver (Cuketové placky) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľku, petržlenovú a kôprovú vňať a cesnak. Cuketu vyberieme zo sitka, a v dlaniach poriadne vyžmýkame zvyšnú tekutinu. Vložíme do misky. Pridáme nastrúhaný prípadne rozmrvený syr, nakrájanú cibuľku, petržlen, kôpor a cesnak. Ochutíme mletým čiernym korením a chilli korením.

    Kabak mücver (Cuketové placky) - obrázok 2
  3. 3

    V inej nádobe rozšľaháme vajíčko a pridávame múku. Vymiešame riedke cestíčko. Pridáme cuketovú zmes a dobre premiešame. Solíme opatrne, nakoľko syr je dosť slaný.

    Kabak mücver (Cuketové placky) - obrázok 3
  4. 4

    Lyžicou kladieme malé kôpky do rozpáleného oleja, vytvarujeme placky. Smažíme do zlata z oboch strán. Vyberieme a na papierovej vreckovke necháme odsať prebytočný olej.

    Kabak mücver (Cuketové placky) - obrázok 4
  5. 5

    Biely jogurt zmiešame s pretlačným cesnakom a štipkou soli. Podávame s plackami. Dobrú chuť!

    Kabak mücver (Cuketové placky) - obrázok 5

Diskusia k receptu

marianne
luuuubim,robim bez syra,ale ten balkansky tam moze byt dobry
marijanka712
krásne chrumkavý výsledok tvojej práce robím aj ja ale ten syr je velmi dobrý doplnok musím to vyskúšať musí to byť super jedlo
nazarboncuk
dakujem vám za komentáre, ten syr sa tam veľmi dobre hodí
@miska tot moje su chudence take beztvarné (?) (dúfam, že je to gramaticky správne,neze na mna pozalujete jazykovedcom)
radulienka
Robievam cukinové placky, ale tieto vyskúšam, páči sa mi tam ten syr a kôpor, vďaka za recept...
lyali
Joj, ľúbim balkánsky syr, ale do cuketových placičiek ma ešte neosvietilo dať, takže vďaka za recept. Naozaj to môže byť výborné s ním. KK :-)
mijaita
Mozna by sly i bez mouky, to by se mi libilo. Syr se roztece a poslepuje cuketu :-)
zvoncek
robievam tiež cukinové placky, pridávam do cesta jogurt, robievam ich naslano, vtedy do cesta ide cesnak a majorán a mčk, príloha zelenina s nejakým dresingom
nasladko- vanílinový cukor a mletá škorica- príloha ovocie so šlahačkou
(cukinu však vždy ošúpem)
vyskúšam aj tieto, pridávam do mkk
marianna76
krásne, dobrý nápad s tým odkvapkaním, ja potom len múku pridávam, čo ich mám stále vodové..., skúsim aj kôpor podľa teba pridať. dakedy spravím takéto tvoje... aj v sobotu sme mali podobné. Dík
janaka
Úžasné, práve zožraté ! Prepáč za výraz, ale naozaj som nestíhala robiť a mne sa ušiel z milosti kúštiček, vraj na ochutnanie. Mám veľa cukety tak som hľadala niečo nové a našťastie tu bol tvoj recept. Zapáčilo sa mi, že tu nejdú zemiaky , no a syr bol v chladničke. Ja som samo robila viac, aby som nakŕmila rodinu a miesto múky som dala jemné ovsené vločky. Vďaka.
bembo
dnes mi došiel akurát elektr.strúhač na zeleninu.mal som doma 2 cukiny,a uložený v KK,tento rcp na cuk.placky.dobrá príležitosť ho otestovať.stúhač nesklamal,cukinu nastrúhal,a placky som dal na panvicu smažiť.lenže mne sa málokedy podarí placky pekne urobiť ako tie Tvoje.prvá várka ma donútila,aby som dal na plech papier na pečenie,a tam som zvyšnú hmotu uložil, a v rúre nechal upiecť ako haruľu.toto sa našťastie podarilo,a neviem čo ma napadlo poukladať na túto akože haruľu schwartzwaldskú šumku,a zroloval som ju.tak z toho vznikol závin,ktorý som nechal vychladnúť.ešte trochu teplý som ho okoštoval,a dobre som urobil.ešte neviem ako bude chutiťmojej žene,ale mne chutil veľmi.tak že veľká vďaka Ti za tento skvelý rcp




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia