Jožove rezne
Autor receptu: pacun110
Máte chuť na výborné a pri tom netradičné rezne,ale nie ste si istí svojim kuchárskym
umením? Tak ste na správnej stránke a na správnom recepte. Tieto rezne mi pripravila
moja milá manželka a ju ich naučil jej brat,ktorý ich aj vymyslel.Sú rafinovane
jednoduché a pri tom majú lahodnú a skvelú chuť.Recept nie je presne stanovený,má
veľa variant a to ma na ňom,ako aj na celom amatérskom varení,fascinuje. A má jednu
obrovskú výhodu – hoc sú rezne z kuracích pŕs,tak sú mäkké a štavnaté.
Postup- ale dosť bolo prázdnych rečí - poďme na to! Úplne základné suroviny sú kuracie rezne, vajcia a škrob.A ostatné koreniný môžu byť také,aké máte doma –povolená je soľ,ďalej mleté korenie, sojová omáčka(tá je tu výborná!) alebo rôzne koreniace zmesi.Fantázii a kreativite sa medze nakladú.Avšak stále treba mať na mysli,že menej je niekedy viac a priveľmi kombinovať veľa korenín sa niekedy nevyplatí.
- do misky dáme vajcia,olej,primerane soli,zeleninovej slanej zmesi ,trochu viac mletého korenia a sójovú omáčku.Ja,osobne,koreniace zmesi veľmi nepoužívam – vystačím si so základným korením.
- poriadne,ale poriadne to rozmiešam,
- pridám škrob,
- ešte lepšie rozmiešam,až sa z toho vytvorí jednoliata a bez hrčiek zmes.
- kuracie prsia umyjem,osuším papierovou utierkou,zbavím tých tenkých kostiečiek vzadu a nakrájam na stredne veľké kocky,ktoré
- vložím to vymiešanej zmesi, premiešam a na noc uložím do chladničky.
- na druhý deň,tesne pred nedeľným obedom,asi tak hodinku, si osmažím jednu nakrájanú a osolenú cibuľu a keď je už sklovitá,
- tak do nej pridám ryžu,ktorú som poriadne opláchol,najprv v horúcej vode a potom premyl v studenej a mierne ju tam opražil.Keď sa začala lepiť na dno rajnice,tak som ju podlial,skoro dvojnásobným množstvom studenej vody,premiešal a keď mi táto začala vrieť,tak som tam pridal mrazenú zeleninovú zmes,ešte raz premiešal,odstavil z plameňa a nechal dôjsť.
- v druhej rajničke som podusil ďalšiu nakrájanú cibuľu a keď bola dostatočne sklovitá,tak som do nej dal na tenko nakrájané šampiňóny,osolil okorenil a bez podlievania som ich do mäkka podusil.Keď sa šťava vydusila,tak som ich podlial vodou v ktorej som rozmiešal trochu hladkej múky,nechal prejsť varom a odstavil
- mäso som vybral z chladničky,dobre premiešal a také,ako to je,som to dal na horúci olej,ktorý bol na panvici.Aj s tou marinádou.Opražil som to z jednej strany a keď som to obrátil na druhú,tak na tú opražeú som položil 2 plátky Eidamu,ktorý sa vplyvom tepla nádherne roztopil a prevoňal celú kuchyňu.
- na tanier som dal 3 kopčeky ryže,prekrojené mäsko,do kútika dusené šampiňóny a primerane ozdobil dostupnou zeleninou a nedeľný obed sa môže začať!Bolo to výborné,aj dupľu sme si dali!!!
|