Jogurtový dezert

dominika118 - fotkadominika118, 10. mája 2012

Nenáročný a skvelý recept pre ešte sladší deň;.)

Suroviny

2 ks
400 g
1 balenie, /alebo iné sušienky/
2 ks, sladký veľký




Postup

  1. 1

    Prichystáme si všetky ingrediencie - nakrájané ovocie na kolieska, jogurty a sušienky. Vyberieme vhodnú nádobu. Použila som tieto jogurty a keksíky /samozrejme, možte zameniť podľa seba..napríklad za aktíviu bielu sladkú a bebe keksy/. Tieto keksy majú 250 gramov, jeden jogurt 320 gramov. Nádoba má objem približne 1liter.

    Jogurtový dezert - obrázok 1
  2. 2

    Postupujeme nasledovne. Do nádoby poukladáme na dno sušienky a na ne banány, zalejeme jogurtom. Znova naukladáme sušienky, ale teraz vystriedame banány za jahody. Postup celý opakujeme, vlastne pokým nám stačia suroviny:)

    Jogurtový dezert - obrázok 2
  3. 3

    Na záver polejeme dezert jogurtom a dozdobíme jahodami. Jahodám som odkrojila širšiu spodnú časť, aby lepšie stáli. Hotovú pochúťku necháme pár hodín postáť v chladničke a môžme podávať:-)

    Jogurtový dezert - obrázok 3

Diskusia k receptu

miskam
krasne:) aj my sme jahody s jogurtom jedli skoro cely minuly tyzden na ranajky...idem si otvorit aspon jogurt:)
violetacamorova
A ja som dostala chuť na jogurt, idem si dať, a takéto osviežujúce pochúťky mám veľmi rada! Inšpirovala si ma!
astheart
Teda! Jogurty skutečně můžu. Kolik si jich koupím, tolik jich sním! lol Nevdrží v ledničce ani den! Takže kupuji opatrně po jednom, lol. Vypadá to skvěle a taky si mi nadělala chutě! :)
astheart
Teda! Jogurty skutečně můžu. Kolik si jich koupím, tolik jich sním! lol Nevdrží v ledničce ani den! Takže kupuji opatrně po jednom, lol. Vypadá to skvěle a taky si mi nadělala chutě! :)
marianne69
ja som sa chytila na tie ovsene keksy,kde si ich kupila ak to nie je tajnost:-) vyborny dezert,to sa u nas ujme,dcera sa potesi..
dominika118
kúpila som ich v jednote:) este som ich videla aj v cba..stoja asi jedno euro, mne veľmi chutia:)
evanaaa
@dominika118 , veru, jednoduché a chutné. V Lídli majú výborné ovsené sušienky Zuzanky, chrumkavé, nedávno som ich objavila, majú asi tri druhy ale mne sa najviac pozdávali ovsené, jedla som 1-2 kusy denne (potajme), tie by sa hodili aj na toto. Len mi prosím ťa, prezraď, ten veľký jogurt je tiež z Jednoty? Lebo mám dojem, že okrem 0% tuku je tam aj 0% cukru, nie je to dobre vidieť. Pre mňa je bez cukru dostupný len jeden druh - Jogobella light, a to len v Bille, a potešilo by ma, keby som zohnala tento Zvolenský. Asi sa budem musieť dobre porozhliadnuť. Ale dezertík si ukladám medzi Nepečené....
dominika118
áno, ten jogurt zvolenský mám tiež z jednoty, chúti asi ako aktivia biela sladká... 0% pridaného cukru. Tie zuzanky som aj ja skúšala:) len sa mi zdali trošku primastné. Jogurt stojí 57 centov, je super:)
orchidea
tvoj recept sa mi páči, ale ja si to urobím radšej so smotanovým jogurtom, ja tieto "dietne" bez tuku a cukru nemám rada ale to hádam nebude vadiť....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia