Jogurtovo-ovocné potešenie (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
úžasné!...osviežujúce! geniálne:))
180 minút príprava |
25-35 minút na 160 °C |
Postup
- Z bielkov vyšľaháme sneh,žltky s cukrom vymiešame dopenista pridáme striedavo preosiatu muku(ale nemusi byť preosiata ale ja stale preosjevam do všetkeho)múku zmiešanu s práškom do pečiva,mliečko a olej.Nakoniec pridáme sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme do vymasteného a mukou vysypaneho veľkého plechu a uhladíme.
upečieme pri 180 stupnov asi 15-20 minutiek:) necháme ho vychladnúť:)
- Na prípravu náplne namočíme želatínu podľa návodu na obale. Jogurt práškový a vanilkový cukor,citronovu šťavu a rum premiešame.želatínu na miernom ohni rozpustíme k rozpustenej želatíny primiešame asi 2-3 lyžice rozmiešaného jogurtu a prilejeme späť k zvyšnej jogurtovej náplni.
Vyšľaháme si smotanu ktorú vmiešame do jogurtovej zmesi.
Zľahka primiešame ovocie nalejeme na korpus rovnomerne uhladíme a odložíme priblížne na 3 hodiny do chladu.
Pri niektorom kompotovom ovocí želatína stráca svoju želirovaciu schopnosť tak pozor nato:)
- A tu su moje rezy:)
- A pre dnešok 2.6:) Som si pravila mini sviežu tortu(potrebovala som iba niečo maličké tak šup šup:)
70 g cukor práškový
1 balíček cukor vanilínový Dr.Oetker
50 ml mlieko
50 ml olej
80 g múka hladká
1/2 balíček prášok do pečiva
2 ks vajcia
Na náplň:
1 balíček(6 plátkov) želatína v plátkoch
250 g jogurt biely
75 g cukor práškový
1 balíček cukor vanilkový
z 1/2 citrónu citrónová šťava
1 lyžica rum
250 ml smotana na šľahanie(rastlinna) ak nemáme rastlinnu pripravíme so smeta-fixom.)
250g ovocie
Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme do peny.
Postupne zašľaháme mlieko a olej.
- Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame do cesta.
Hladké cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu (18 cm som mala) a dáme do predhriatej rúry piecť.
180 stupnov asi 30 minút.
Potom som piškotu nechala vychladnpť a vybrala.
- Plech som umyla a vyložila celofanom.Vychladnutu piškotu som vrátila späť.
- Na prípravu náplne si pripravíme želatinu podľa návodu na obale
Jogurt, cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a rum zmiešame v mise
Za stáleho miešania pridáme do jogurtového krému rozpustenú želatínu a dôkladne premiešame.Smotanu vyšľaháme dotuha a vmiešame do jogurtového krému.
Zľahka vmiešame umyté a odkvapkané ovocie.
- Hotovú náplň nalejeme na vychladnutý korpus a dáme asi na 3 hodiny do
chladničky stuhnúť. Uchovávame v chlade.
- A tu je už stuhnutá:)
- Tu je v reze:)