Jogurtovo-ovocné potešenie (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

úžasné!...osviežujúce! geniálne:))

180 minút
príprava
25-35 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov vyšľaháme sneh,žltky s cukrom vymiešame dopenista pridáme striedavo preosiatu muku(ale nemusi byť preosiata ale ja stale preosjevam do všetkeho)múku zmiešanu s práškom do pečiva,mliečko a olej.Nakoniec pridáme sneh z bielkov.
  2. Cesto vylejeme do vymasteného a mukou vysypaneho veľkého plechu a uhladíme. upečieme pri 180 stupnov asi 15-20 minutiek:) necháme ho vychladnúť:)
  3. Na prípravu náplne namočíme želatínu podľa návodu na obale. Jogurt práškový a vanilkový cukor,citronovu šťavu a rum premiešame.želatínu na miernom ohni rozpustíme k rozpustenej želatíny primiešame asi 2-3 lyžice rozmiešaného jogurtu a prilejeme späť k zvyšnej jogurtovej náplni. Vyšľaháme si smotanu ktorú vmiešame do jogurtovej zmesi. Zľahka primiešame ovocie nalejeme na korpus rovnomerne uhladíme a odložíme priblížne na 3 hodiny do chladu. Pri niektorom kompotovom ovocí želatína stráca svoju želirovaciu schopnosť tak pozor nato:)
  4. A tu su moje rezy:)
  5. A pre dnešok 2.6:) Som si pravila mini sviežu tortu(potrebovala som iba niečo maličké tak šup šup:) 70 g cukor práškový 1 balíček cukor vanilínový Dr.Oetker 50 ml mlieko 50 ml olej 80 g múka hladká 1/2 balíček prášok do pečiva 2 ks vajcia Na náplň: 1 balíček(6 plátkov) želatína v plátkoch 250 g jogurt biely 75 g cukor práškový 1 balíček cukor vanilkový z 1/2 citrónu citrónová šťava 1 lyžica rum 250 ml smotana na šľahanie(rastlinna) ak nemáme rastlinnu pripravíme so smeta-fixom.) 250g ovocie Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme do peny. Postupne zašľaháme mlieko a olej.
  6. Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame do cesta. Hladké cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu (18 cm som mala) a dáme do predhriatej rúry piecť. 180 stupnov asi 30 minút. Potom som piškotu nechala vychladnpť a vybrala.
  7. Plech som umyla a vyložila celofanom.Vychladnutu piškotu som vrátila späť.
  8. Na prípravu náplne si pripravíme želatinu podľa návodu na obale Jogurt, cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a rum zmiešame v mise Za stáleho miešania pridáme do jogurtového krému rozpustenú želatínu a dôkladne premiešame.Smotanu vyšľaháme dotuha a vmiešame do jogurtového krému. Zľahka vmiešame umyté a odkvapkané ovocie.
  9. Hotovú náplň nalejeme na vychladnutý korpus a dáme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Uchovávame v chlade.
  10. A tu je už stuhnutá:)
  11. Tu je v reze:)