Jablkový koláč

Jogurtovo-jablkový koláč s vôňou perníka (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Jednoduchý koláč z babkinej kuchárskej knižky s malou zmenou a to, že v pôvodnom recepte je kyslé mlieko, no ja som skúsila s jogurtom. Ale na výsledku to asi nič nemení, hlavne, že chutí.

30
porcií
15 minút
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky postupne dáme všetky suroviny, jablko postrúhame. Všetky suroviny zmiešame.
  2. Cesto vylejeme na vymastený plech. Dáme upiecť (20-25 minút na 180-200 °C).
  3. Po upečení necháme koláč vychladnúť a ozdobíme čokoládovou polevou alebo len pocukrujeme.
  4. Pokrájame. Dobrú chuť.