Jogurtovo-cesnakové kuracie prsia na kyslej kapuste

Autor receptu: dada777

Kyslá kapusta v kombinácii s kuracím mäsom asi nikdy nesklame. Platí to aj v tomto recepte, ktorý je vhodný pri bezmliečnej diéte. Pri príprave som použila rastlinný pohánkový jogurt. Dá sa však použiť aj jogurt z kravského mlieka.

4
porcie
15 minút
príprava
30-40 minút
na 220 °C

Postup

  1. Kuracie prsia narežeme na kocky a dobre rozmiešame s pohánkovým jogurtom, do ktorého sme pridali prelisovaný cesnak a soľ.
  2. Zapekaciu misku potrieme olejom, na dno navrstvíme na menšie kúsky nakrájanú kyslú kapustu bez šťavy, pokvapkáme trochou oleja a na ňu pokladieme pripravené kuracie prsia s jogurtom.
  3. Pečieme pri teplote asi 220°C 30-40 minút zakryté a asi 10 minút pred dokončením pečieme odokryté. Podávame so zemiakmi. Dobrú chuť!