Jogurtová nátierka s koreňovou zeleninou a limetkou (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Máme radi nátierky, hlavne osviežujúce. V tejto horúčave sa mi ani variť nechcelo, len som
upiekla čerstvé žemle a k nim som spravila veľmi chutnú jednoduchú nátierku. Natrúhala
som na jemno zeler, petržlen a mrkvu, pridala som na jemno pokrájanú cibuľu, domáci
hustý jogurt, okorenila čerstvo
mletým čiernym korením, jemne osolila a ochutila limetovou šťavou. Nátierka je veľmi
osviežujúca, ľahká a s čerstvými žemľami výborne nahradila obed, je vynikajúca na
raňajky, desiatu i večeru.
1-2 porcia |
10 minút príprava |
Postup
- Suroviny sú pre 1 osobu.
Očistila som zeler, mrkvu a petržlen. - Na jemnom strúhadle som nastrúhala zeler,...
- ...petržlen,...
- ...a mrkvu.
- Pridala som na jemno pokrájanú cibuľu a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
- Pridala som jogurt.
- Z limety som vytlačila šťavu a pridala som ju k zmesi, ktorú som jemne osolila.
- Všetko som dobre zmiešala na ľahko roztierateľnú nátierku,...
- ...ktorú som natrela na čerstvo upečené žemle.
Nátierka je rýchla, jednoduchá, veľmi zdravá a má vynikajúcu lahodnú a úžasne osviežujúcu chuť.