Jogurtová nátierka s koreňovou zeleninou a limetkou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Máme radi nátierky, hlavne osviežujúce. V tejto horúčave sa mi ani variť nechcelo, len som upiekla čerstvé žemle a k nim som spravila veľmi chutnú jednoduchú nátierku. Natrúhala som na jemno zeler, petržlen a mrkvu, pridala som na jemno pokrájanú cibuľu, domáci hustý jogurt, okorenila čerstvo mletým čiernym korením, jemne osolila a ochutila limetovou šťavou. Nátierka je veľmi osviežujúca, ľahká a s čerstvými žemľami výborne nahradila obed, je vynikajúca na raňajky, desiatu i večeru.

1-2
porcia
10 minút
príprava

Postup

  1. Suroviny sú pre 1 osobu.
    Očistila som zeler, mrkvu a petržlen.
  2. Na jemnom strúhadle som nastrúhala zeler,...
  3. ...petržlen,...
  4. ...a mrkvu.
  5. Pridala som na jemno pokrájanú cibuľu a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
  6. Pridala som jogurt.
  7. Z limety som vytlačila šťavu a pridala som ju k zmesi, ktorú som jemne osolila.
  8. Všetko som dobre zmiešala na ľahko roztierateľnú nátierku,...
  9. ...ktorú som natrela na čerstvo upečené žemle. Nátierka je rýchla, jednoduchá, veľmi zdravá a má vynikajúcu lahodnú a úžasne osviežujúcu chuť.