Drobné pečivo

Jitterbuggare - švédske drobné pečivo s bielkovým snehom

Autor receptu: svedka

V podstate krehké linecké pečivo plnené cukrovým snehom :) Výborná pochúťka.

25
porcií
70 minút
príprava
12 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Z ingrediencií vymiesime nelepive cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na hodinku do chladničky.
  2. Z bielka a cukru si vyšľaháme sneh, nemusí byt úplne tuhý.
  3. Vychladené cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika s hrúbkou 0,5 cm - ja vaľkám na papieri na pečenie. Na cesto rovnomerne rozotrieme sneh a potom cesto pomocou papiera zrolujeme smerom od seba.
  4. Nakrájame na 1 cm hrubé kúsky, používame ostrý vrúbkovaný nôž ako na chlieb.
  5. Rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v strednej časti rúry pri 175 °C 12-14 minút.