Drobné pečivo
Jitterbuggare - švédske drobné pečivo s bielkovým snehom
Autor receptu: svedka
V podstate krehké linecké pečivo plnené cukrovým snehom :)
Výborná pochúťka.
25 porcií |
70 minút príprava |
12 minút na 175 °C |
Postup
- Z ingrediencií vymiesime nelepive cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na hodinku do chladničky.
- Z bielka a cukru si vyšľaháme sneh, nemusí byt úplne tuhý.
- Vychladené cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika s hrúbkou 0,5 cm - ja vaľkám na papieri na pečenie. Na cesto rovnomerne rozotrieme sneh a potom cesto pomocou papiera zrolujeme smerom od seba.
- Nakrájame na 1 cm hrubé kúsky, používame ostrý vrúbkovaný nôž ako na chlieb.
- Rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v strednej časti rúry pri 175 °C 12-14 minút.