Šalát

Jesenný šalát s batatmi, karfiolom a ľanovými krutónmi bez lepku

Autor receptu: novalim

Pred zimou vždy treba posilniť imunitu a vy to môžete urobiť už dnes.* Pripravte si tento jesenný šalát s pečenými batatmi a karfiolom s krutónmi z nášho bezlepkového ľanového chleba LINSI. Dochutený zrniečkami z granátového jablka, olivovým olejom a bylinkami vám zaručene bude chutiť a zároveň tak dodáte vášmu telu všetko, čo potrebuje.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Bataty umyjeme, osušíme a nakrájame na 1 cm hrubé kolieska (aj so šupkou). Karfiol tiež umyjeme a osušíme a rozoberieme na ružičky, stonky môžeme poodkrajovať. Spolu s batatmi ho premiešame v miske a polejeme 3 PL olivového oleja, osolíme a jemne okoreníme. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 200 °C asi 30 minút. Počas pečenia môžeme jemne premiešať.
  2. Pripravíme si krutóny. Krajce chleba jemne potrieme olivovým olejom a posypeme trochou sušeného oregana. Nakrájame na kocky a opečieme do zlatista na panvici.
  3. Do šalátovej misy dáme listovú zmes šalátov, na to poukladáme upečené bataty s karfiolom a ľanové krutóny. Pridáme zrniečka z granátového jablka. Pokvapkáme ešte trochou oleja a balzamikového octu a posypeme oreganom.