Jablkový koláč

Jesenný jablkový koláčik (fotorecept)

Autor receptu: svetliii

40-45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misky dám cca 140 g polohrubej múky, 3 vajcia, trištvrte sáčku kypriaceho prášku, 1 škoricový cukor, 1 vanilkový cukor a 180 ml šľahačkovej smotany. Všetko spolu metličkou poriadne vymiešam dohladka.
  2. Ošúpem si 8 jabĺk a následne ich nastrúham na väčšie kusy.
  3. Nastrúhané jablká vsypem do misky s cestom a jemne premiešam, aby sa všetko spojilo.
  4. Používam okrúhlu tortovú formu s priemerom 26 cm, ktorú si vysteliem papierom na pečenie.
  5. Následne cesto s jablkami vylejem do formy.
  6. Rúru si predhrejem na 180 °C a pečiem približne 40-45 minút. Kontrolujem si špajdľou, či je už upečený. Nakoniec ešte teplý koláčik posypem práškovým cukrom a môžeme papať - Dobrú chuť!