Jablkový koláč
Jesenný jablkový koláčik (fotorecept)
Autor receptu: svetliii
Postup- Do misky dám cca 140 g polohrubej múky, 3 vajcia, trištvrte sáčku kypriaceho prášku, 1 škoricový cukor, 1 vanilkový cukor a 180 ml šľahačkovej smotany. Všetko spolu metličkou poriadne vymiešam dohladka.
- Ošúpem si 8 jabĺk a následne ich nastrúham na väčšie kusy.
- Nastrúhané jablká vsypem do misky s cestom a jemne premiešam, aby sa všetko spojilo.
- Používam okrúhlu tortovú formu s priemerom 26 cm, ktorú si vysteliem papierom na pečenie.
- Následne cesto s jablkami vylejem do formy.
- Rúru si predhrejem na 180 °C a pečiem približne 40-45 minút. Kontrolujem si špajdľou, či je už upečený. Nakoniec ešte teplý koláčik posypem práškovým cukrom a môžeme papať - Dobrú chuť!
|