Toasty s cviklou
Jesenné toasty s červenou repou, slaným syrom, medom a tymianom
Autor receptu: siuuu
Inšpirovala som sa receptom z Varechy od @Kukulienka71 na
nátierku z červenej repy, ktorý som jemnučko doťukla podľa seba.* A musím povedať, že také dobré raňajky som už veru dlho
nemala. Úžasná kombinácia.
Postup
- Upečenú repu očistíme (ja pečiem repu vcelku, neošúpanú, aby zbytočne neodišla šťava - podľa veľkosti 45 minút až 1 hodinu, cca na 190 °C) a pokrájame na menšie kúsky. Jedna väčšia červená repa vydá tak na 2-3 porcie.
- Chlebík pokrájame na plátky hrubé cca 1 cm a opečieme na suchej panvici do chrumkava. Jednotlivé plátky opečeného chleba jemne potrieme Lučinou (neochutenou), rozdelíme kúsky červenej repy, ochutíme jemne korením, posypeme rozdrobeným slaným syrom, pokvapkáme medom a posypeme lístkami čerstvého tymiánu. A potom už iba vychutnávame túto úžasnú kombináciu chutí.