Jesenné kuracie prsia trochu inak

Autor receptu: bubrienka1

Recept som našla v prílohe jedného denníka, nie je môj....ale oslovil ma. Hneď som ho cez víkend spravila a môj syn si ho pridal ku svojim obľúbeným jedlám. Tvrdí, že sa bude dať jesť aj každý deň, kým sa všetko uvarené nezje. Totiž, ani sa nezdá, ale ide do tohoto receptu viac druhov zeleniny. Pridáva sa do hrnca z každej po troche, a hrniec sa plní a plní...ako príloha môže byť "jazmínová ryža s hrozienkami" (alebo aj so sušenými brusnicami, ak sa doma hrozienka práve minuli).Takže do toho!

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Postup

  1. Pokrájame na kolieska baklažán, posolíme, necháme vypotiť. Osušíme papierovou servitkou a pokrájame na kocky. Očistíme tekvicu, pokrájame na kocky. V miske pomiešame 2PL Tikky masaly s 2PL oleja, do nej dáme pokrájanú tekvičku a baklažán. Premiešame a dáme na plech piecť do rúry - na 40 min.
  2. Nakrájame kuracie prsia na rezance, posolíme a okoreníme, na oleji opražíme cibulu, na nej opražíme kuracie prsia do biela, zakryjeme pokrievkou a pridáme 3PL Tikky masaly (v Tescu kúpené - je to vo fľaštičke ako AjVar). Varíme cca 5 min. Pridáme polovicu krabice paradajkového pyré (celá krabica je cca 500g) a polovicu konzervy kokosového mlieka. Po otvorení konzervy kokosového mlieka je to treba pekne rozmiešať, pretože na vrchu je to tuhé a na spodku konzervy je kokosová vodička. Varíme cca 5 min. Môžme pridať na drobno pokrájanú chili papričku.
  3. Medzitým sa nám v rúre upiekla zelenina. Z plechu ju vsypeme do väčšej jenskej misy, pridáme pokrájanu cukinu a na tú zeleninku vylejeme z panvice mäsko so šťavou. Jenskú misu prikryjeme a dáme do rúry ešte na 15 minut, aby to cele "došlo" a spolu sa prepieklo. Cukinka veľa varenia nepotrebuje.
  4. Jazmínovú ryžu prepláchneme, dobre necháme odkvapkať. Rozpálime olej, pridáme ryžu, miešame, kým sa ryža neoddeluje. Zalejeme dvojnásobným množstvom vriacej vody, stiahneme plyn úplne na najslabšie, prikryjeme pokrievkou (najlepšie s takou, ktorá má "ventil"-otvor) a varíme presne 8 min. Vypneme oheň pod hrncom a ryžu necháme dôjsť. Samozrejme, pred pridaním vody dáme tie hrozienka.
  5. Na tanier naservírujeme ryžu a na to naberačkou pridáme kuracie mäsko so zeleninovou omáčkou.