Jesenná mrkvovo-jablková polievka (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Trochu netradičná polievka na naše zemepisné šírky, ale veľmi jednoduchá, chutná a vôbec nie jablková. Vyskúšajte jabĺčka na slano.

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si suroviny. Mrkva k jablkám by mala byť v pomere 2:1. Ja som dala 3 mrkvy a jedno jablko.
  2. Na masle alebo olivovom oleji speníme cibuľu a pridáme nahrubo nakrájanú mrkvu.
  3. Pražíme sprudka zo 10 minút až začne hnednúť. Pridáme pokrájané alebo nahrubo postrúhané jablká, chilli, chvíľku spolu opražíme...
  4. zalejeme zeleninovým vývarom, osolíme, okoreníme, pridáme štipku zázvoru a všetko varíme do zmäknutia 20-30 min. Na záver rozmixujeme, ochutíme štipkou škorice, muškátovým orieškom a citrónovou šťavou.
  5. Podávame s krutónmi alebo hriankami. Tieto na fotke sú z môjho vlastnoručne pečeného chlebíka alebo skôr takej maxibagety, opečené v hriankovači, potreté olivovým olejom. Polievka je naozaj netradičná, jemne kyslastá, pikantná, povedala by som taká "zohrievacia", ale bez korením pokojne vhodná aj pre deti, skúste a posúďte. Dobrú chuť.