Jesenná jablková pochúťka (fotorecept)

Autor receptu: martinka1978

Keďže je jablková sezóna, aj my sme sa rozhodli pre klasický jablkový koláč. Je síce veľmi jednoduchý, ale o to lepší.....

8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na doske vypracujeme zo surovín vláčne cesto a tretinu z neho odložíme do chladničky. Rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka preložíme... nech vás nepomýli surovina na fotke - je tam cukor kryštálový, ale do cesta dáme práškový.
  2. 1 kg jabĺk nastrúhame a dochutíme kryštálovým cukrom a vanilkou, môžeme pridať aj škoricu.
  3. Ochutené jablká rovnomerne rozprestrieme na pripravené cesto.
  4. Z odloženého cesta si pomocou formičiek pripravíme rôzne tvary, fantázii sa medze nekladú :-), dáme piecť do rúry......
  5. ...... a takto pekne vyzerá jablková pochúťka tesne po upečení.
  6. Tak, hotovo.... už len posypať cukrom, urobiť si dobrú kávu a môžeme si popriať DOBRÚ CHUŤ.