Jesenná jablková pochúťka (fotorecept)
Autor receptu: martinka1978
Keďže je jablková sezóna, aj my sme sa rozhodli pre klasický jablkový koláč. Je síce veľmi jednoduchý, ale o to lepší.....
8 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Na doske vypracujeme zo surovín vláčne cesto a tretinu z neho odložíme do chladničky. Rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka preložíme... nech vás nepomýli surovina na fotke - je tam cukor kryštálový, ale do cesta dáme práškový.
- 1 kg jabĺk nastrúhame a dochutíme kryštálovým cukrom a vanilkou, môžeme pridať aj škoricu.
- Ochutené jablká rovnomerne rozprestrieme na pripravené cesto.
- Z odloženého cesta si pomocou formičiek pripravíme rôzne tvary, fantázii sa medze nekladú :-), dáme piecť do rúry......
- ...... a takto pekne vyzerá jablková pochúťka tesne po upečení.
- Tak, hotovo.... už len posypať cukrom, urobiť si dobrú kávu a môžeme si popriať DOBRÚ CHUŤ.