Jemný rebarborovo-jahodový koláč s tvarohom a so snehovou čiapočkou fotorecept

elenas - fotkaElenas, Bratislava, 7. júna 2018 15:03
Ďalšie recepty »

Jemný rebarborovo-jahodový koláč s tvarohom a so snehovou čiapočkou (fotorecept)Foto: elenas

Veľmi jemný, lahodný a osviežujúci koláčik.

20
porcií
30 min
príprava
70 min
na 180/150 °C

Suroviny

Cesto:
5-6 ks
150 g
1 bal.
250 g
250 g
100 ml (alebo smotana na varenie)
1 bal.
Tvarohová plnka:
3 ks
800-1000 g
100-150 g
1 bal.
1 bal.
Ovocná plnka:
800 g
300 g
5 PL
Snehová čiapočka:
5-6 ks
štipka
150 g
podľa chuti
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Keďže sezóna rebarbory a jahôd stále pokračuje, rozhodla som sa upiecť tento lahodný koláč. Na koláč som si pripravila suroviny. Všetky suroviny lepšie pripraviť vopred aby mali izbovú teplotu.

    Jemný rebarborovo-jahodový koláč s tvarohom a so snehovou čiapočkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rebarboru umyjeme, ošúpeme a pokrájame na 1 cm kúsky. Jahody tiež pokrájame na kúsky, pridáme k rebarbore a zasypeme cukrom. Necháme postáť 10-15 minúť.

    Jemný rebarborovo-jahodový koláč s tvarohom a so snehovou čiapočkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ pripravíme cesto. Zmäknute maslo vyšľaháme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom. Po jednom pridávame a zašľaháme žĺtky. Pridáme mlieko a opäť premiešame.

    Jemný rebarborovo-jahodový koláč s tvarohom a so snehovou čiapočkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Múku premiešame s práškom do pečiva a postupne pridávame k cestu. Dobre premiešame vareškou. Vznikne trochu tuhšie cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný hlbší plech (cca 30x40 cm). Rúru predhrejeme na 180 °C.

    Jemný rebarborovo-jahodový koláč s tvarohom a so snehovou čiapočkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Urobíme tvarohovú plnku. 3 žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme puding a dobre všetko premiešame. Pridáme tvaroh a opäť dobre vyšľaháme. Na záver jemne zamiešame vyšľahaný sneh z 3 bielkov. Tvarohovú plnku rovnomerne rozotrieme na cesto.

    Jemný rebarborovo-jahodový koláč s tvarohom a so snehovou čiapočkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ovocie necháme odkvapkať od šťavy na sitku a ukladáme na tvarohovú plnku. Koláč dáme piecť do vyhriatej na 180 °C rúry približne 30-35 minút. Takto upečený koláč vytiahneme z rúry a necháme niekoľko minút vychladnúť. Teplotu rúry znížme na 150°C.

    Jemný rebarborovo-jahodový koláč s tvarohom a so snehovou čiapočkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Medzitým pripravíme snehovú čiapočku alebo merengue. Z bielkov a štipky soli ušľaháme sneh do polotuha. Potom za stáleho šľahania pridávame po lyžiciach jemný kryštálový cukor a vyšľaháme na tuhý lesklý sneh. Podľa chuti môžete pridať pár kvapiek citrónovej šťavy.

    Jemný rebarborovo-jahodový koláč s tvarohom a so snehovou čiapočkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Sneh z bielkov rozotrieme na koláč a pečieme pri 150 °C ešte 40-50 minút.

    Jemný rebarborovo-jahodový koláč s tvarohom a so snehovou čiapočkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upečený koláč necháme vychladnúť.

    Jemný rebarborovo-jahodový koláč s tvarohom a so snehovou čiapočkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nakrájame a podávame. Dobrú chuť!

    Jemný rebarborovo-jahodový koláč s tvarohom a so snehovou čiapočkou (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist