Jablkový zákusok
Jemný koláč s karamelizovanými jablkami a krémom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Neskutočne rýchly jablkový koláč, ktorý naozaj poteší.
25 minút príprava |
30-35 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv si pripravíme všetky ingrediencie na jablkovú plnku.
- Jablká očistíme a zbavíme jadierok, nakrájame na kocky. Maslo rozpustíme, pridáme cukor a skaramelizujeme do zlatista, pridáme pokrájané jablká a podusíme 3-4 minúty. Nechame vychladnúť.
- Ingrediencie na cesto.
- Vajíčka s cukrom vymiešame do penista, postupne pridáme múku. Tortovu formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Na dno formy (priemer 24 cm) rovnomerne nanesieme jablká, ktoré posypeme škoricou. Postupne vylejeme cesto.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30-35 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť.
- Ingrediencie na krémovú plnku.
- Upečený koláč vyklopíme z formy. Z mlieka, cukru a krémového prášku uvaríme hustý krém, ktorý ešte za tepla nanesieme na jablkovú plnku.
- Vrch polejeme zľahka čokoládovou polevou, ktorá nemusí byť. Dáme do chladničky stuhnúť a podávame. Dobrú chuť.