Jablkový zákusok

Jemný koláč s karamelizovanými jablkami a krémom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Neskutočne rýchly jablkový koláč, ktorý naozaj poteší.

25 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme všetky ingrediencie na jablkovú plnku.
  2. Jablká očistíme a zbavíme jadierok, nakrájame na kocky. Maslo rozpustíme, pridáme cukor a skaramelizujeme do zlatista, pridáme pokrájané jablká a podusíme 3-4 minúty. Nechame vychladnúť.
  3. Ingrediencie na cesto.
  4. Vajíčka s cukrom vymiešame do penista, postupne pridáme múku. Tortovu formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Na dno formy (priemer 24 cm) rovnomerne nanesieme jablká, ktoré posypeme škoricou. Postupne vylejeme cesto.
  5. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30-35 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť.
  6. Ingrediencie na krémovú plnku.
  7. Upečený koláč vyklopíme z formy. Z mlieka, cukru a krémového prášku uvaríme hustý krém, ktorý ešte za tepla nanesieme na jablkovú plnku.
  8. Vrch polejeme zľahka čokoládovou polevou, ktorá nemusí byť. Dáme do chladničky stuhnúť a podávame. Dobrú chuť.