Jahodový koláč

Jemný kakaový koláč z jogurtu s jahodami (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Rýchly, fantasticky chutný koláč bez vajec.* Jeho príprava je strašne jednoduchá a výsledok fantastický 👍 Robievam ho už roky, je jeden z našich najobľúbenejších. Práve začínajú zrieť sladučké jahody, s ktorými je tento koláč úžasne chutný. Ovocie sa obmieňa vždy podľa chuti a sezóny.

30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Jogurt zmiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme polovicu múky, ktorú sme už vopred zmiešali s kakaom, soľou a sóda bikarbónou a dobre vymiešame, aby v ceste neboli hrčky. Následne vmiešame polovicu oleja, potom zvyšnú múku a nakoniec znova olej🙂 Zakaždým treba cesto dobre premiešať.
  2. Cesto vylejeme na olejom vytretý a múkou poprášený plech. Poukladáme jahody a vrch dobre posypeme vanilkovým cukrom. Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C cca 30-35 minút. Treba si to sledovať a urobiť skúšku ihlou👍 Môj plech má veľkosť 35x25 cm.
  3. Koláč je výborný, jemný, mäkučký a vláčny🥰 Naozaj ho odporúčam, je to úžasne chutná rýchlovka, ktorú môžete upiecť hocikedy s rôznym ovocím, alebo aj bez len tak posypaný práškovým cukrom🙂 Prajem dobrú chuť !
  4. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube