Jemný čokoládový koláč (Chocolate Mousse Cake)
Autor receptu: foo
,,Na vrchu chrumkavá čokoládová kôrka a vo vnútri jemná sladučká "mousse"". Inšpiráciu
som si zobrala z jednej anglickej relácie o varení, no a trošku som si recept upravila. Naozaj
stojí za to. Dovolím si povedať, že jeden z najlepších čokoládových koláčov, aké som kedy
jedla ;) Veď vyskúšajte sami :)
10 porcií |
5 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Takže z 3 PL cukru vytvoríme karamel, ktorý si vylejeme na papier na pečenie a necháme vychladnúť. Keď stuhne, polámeme ho na maličké čiastočky.
- Rúru predohrejeme na 180°C. Formu si vymastíme maslom a vysypeme kakaom. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a vhodíme do mixéra spolu s kakaom, cukrom, rozpusteným maslom, orechami a štipkou soli. Zmes vylejeme do misky, kam pridáme vajíčko a ručným mixérom poriadne zamiešame. Postupne popridávame ďalšie vajíčka. Prášok do pečiva zmiešame s múkou a tú potom pomaly vsypeme do čokoládovej masy. Opäť premixujeme.
- Hotovú zmes vylejeme do formy, rovnomerne ju rozprestrieme a na vrch poukladáme kúsočky karamelu. Jednotlivo každý kúsok vtlačíme do cesta hlbšie.
- Pečieme cca.25 minút.
Porcií mi vyšlo približne 5 väčších, koláč som robila z polovice uvedených surovín.
Pri podávaní by ste mali byť dosť opatrní, koláčik je dosť krehký a jemný, no o to lepšie chutí ;)
Prajem dobrú chuť :)