Jemný čokoládový koláč (Chocolate Mousse Cake)

Autor receptu: foo

,,Na vrchu chrumkavá čokoládová kôrka a vo vnútri jemná sladučká "mousse"". Inšpiráciu som si zobrala z jednej anglickej relácie o varení, no a trošku som si recept upravila. Naozaj stojí za to. Dovolím si povedať, že jeden z najlepších čokoládových koláčov, aké som kedy jedla ;) Veď vyskúšajte sami :)

10
porcií
5 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Takže z 3 PL cukru vytvoríme karamel, ktorý si vylejeme na papier na pečenie a necháme vychladnúť. Keď stuhne, polámeme ho na maličké čiastočky.
  2. Rúru predohrejeme na 180°C. Formu si vymastíme maslom a vysypeme kakaom. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a vhodíme do mixéra spolu s kakaom, cukrom, rozpusteným maslom, orechami a štipkou soli. Zmes vylejeme do misky, kam pridáme vajíčko a ručným mixérom poriadne zamiešame. Postupne popridávame ďalšie vajíčka. Prášok do pečiva zmiešame s múkou a tú potom pomaly vsypeme do čokoládovej masy. Opäť premixujeme.
  3. Hotovú zmes vylejeme do formy, rovnomerne ju rozprestrieme a na vrch poukladáme kúsočky karamelu. Jednotlivo každý kúsok vtlačíme do cesta hlbšie.
  4. Pečieme cca.25 minút. Porcií mi vyšlo približne 5 väčších, koláč som robila z polovice uvedených surovín. Pri podávaní by ste mali byť dosť opatrní, koláčik je dosť krehký a jemný, no o to lepšie chutí ;) Prajem dobrú chuť :)