Jemný chrumkavý švédsky chlieb - Knäckebrod (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Tento chrumkavý chlebík som upiekla podľa receptu z Medzinárodnej kuchárky, autorov Juliany Fialovej a kolektív. Vydaril sa, preto recept vkladám.
1 dávka porcia |
20 minút príprava |
15-20 minút na 200 °C |
Postup
- Obe múky preosejeme cez sito do misy, pridáme cukor a osolíme. Mliekom zarobíme cesto, do ktorého zapracujeme maslo. Vypracujeme na hladké cesto, ktoré necháme 2 hodiny odpočinúť v chladničke a potom ho vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske na obdlžníkový plát hrúbky 2-3 mm. Plát cesta husto popicháme vidličkou.
- Cesto pokrájame na obdlžníky veľkosti 6x12 cm.
- Tieto obdlžníky cesta prenesieme na plech vystlaný pečiacim papierom.
- Pečieme v trúbe vyhriatej na 200 stupňov 15 - 20 minút,v závislosti od trúby do chrumkava a červeno-hnedej farby. Po vychladnutí môžeme konzumovať.