Jemný chrumkavý švédsky chlieb - Knäckebrod (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Tento chrumkavý chlebík som upiekla podľa receptu z Medzinárodnej kuchárky, autorov Juliany Fialovej a kolektív. Vydaril sa, preto recept vkladám.

1 dávka
porcia
20 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Obe múky preosejeme cez sito do misy, pridáme cukor a osolíme. Mliekom zarobíme cesto, do ktorého zapracujeme maslo. Vypracujeme na hladké cesto, ktoré necháme 2 hodiny odpočinúť v chladničke a potom ho vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske na obdlžníkový plát hrúbky 2-3 mm. Plát cesta husto popicháme vidličkou.
  2. Cesto pokrájame na obdlžníky veľkosti 6x12 cm.
  3. Tieto obdlžníky cesta prenesieme na plech vystlaný pečiacim papierom.
  4. Pečieme v trúbe vyhriatej na 200 stupňov 15 - 20 minút,v závislosti od trúby do chrumkava a červeno-hnedej farby. Po vychladnutí môžeme konzumovať.