Škoricové koláče

Jemné škoricové pečivo s pridaním sušeného mlieka (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Kedysi, keď boli moje deti malé, pili mlieko Sunar, ktorý bol vhodný na pečenie kysnutých koláčov. Takže dnes, jemné pečivo s pridaním sušeného mlieka.

30-40 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava surovín na cesto.
  2. Sušené mlieko rozpustíme v teplej vode, trocha odoberieme na kvások, pridáme cukor 1 PL, 2 PL múky, rozdrobíme droždie necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy pridáme cukor kryštál podľa svojich chuti, soľ, vajíčko,rozpustené maslo, kvások, zbytok mlieka, viď foto.
  3. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť aspoň na 50 minút.
  4. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Rozpustíme maslo, cukor kryštál zmiešame so škoricou.
  5. Cesto rozvaľkáme do obdĺžnika na hrúbku asi 0,5 cm. Pokrájame na väčšie štvorce, potrieme rozpusteným maslom, posypeme škoricou zmiešanou s cukrom a zrolujeme. Naplniť môžeme aj lekvárom, tvarohom, makom, orechmi, pudingovou plnkou...
  6. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom zmiešaným s mliekom.
  7. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 20 minút do zlatista.
  8. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.