Škoricové koláče
Jemné škoricové pečivo s pridaním sušeného mlieka (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Kedysi, keď boli moje deti malé, pili mlieko Sunar, ktorý bol vhodný na pečenie kysnutých koláčov. Takže dnes, jemné pečivo s pridaním sušeného mlieka.
30-40 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Príprava surovín na cesto.
- Sušené mlieko rozpustíme v teplej vode, trocha odoberieme na kvások, pridáme cukor 1 PL, 2 PL múky, rozdrobíme droždie necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy pridáme cukor kryštál podľa svojich chuti, soľ, vajíčko,rozpustené maslo, kvások, zbytok mlieka, viď foto.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť aspoň na 50 minút.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Rozpustíme maslo, cukor kryštál zmiešame so škoricou.
- Cesto rozvaľkáme do obdĺžnika na hrúbku asi 0,5 cm. Pokrájame na väčšie štvorce, potrieme rozpusteným maslom, posypeme škoricou zmiešanou s cukrom a zrolujeme. Naplniť môžeme aj lekvárom, tvarohom, makom, orechmi, pudingovou plnkou...
- Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom zmiešaným s mliekom.
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 20 minút do zlatista.
- Vychladnuté posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.