Jemná mrkvová nátierka s údeným ovčím syrom a kyslou smotanou (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Dávno som nespravila nátierku, táto je jemná, zdravá a osviežujúca, veľmi chutná.
Dnes bola našou ľahkou rýchlou večerou s čerstvo upečenou domácou žemľou a s
citrónovým čajom.
Postup
- Nastrúhala som mrkvu,...
- ...polotvrdý údený ovčí syr,...
- ...pridala som soľ, čerstvo mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak a...
- ...kyslú smotanu.
- Všetko som poriadne vymiešala.
- Podávala som s čerstvo upečenou žemľou a s citrónovým čajom, bola to veľmi chutná ľahká večera.
- Ide o veľmi jemnú osviežujúcu zdravú nátierku, ktorú len ľahko zvýrazní údený ovčí syr, cesnak a čierne korenie, zjemní a výborne roztierateľnú konzistenciu i chuť dodá kyslá smotana.
Tí ktorí nemôžu kyslú smotanu zo zdravotných dôvodov, použijú hustý domáci jogurt, rovnako diabetici, vhodná i pre ľahký stupeň intolerancie laktozy a rôzne poruchy trávenia a je vynikajúca i pre deti a zdravých.
Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.
Nátierka je vhodná aj ako ľahké predjedlo, na plnenie vajec, paštičiek, syrov, šunky a rôznej zeleniny.