Jemná mrkvová nátierka s údeným ovčím syrom a kyslou smotanou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Dávno som nespravila nátierku, táto je jemná, zdravá a osviežujúca, veľmi chutná. Dnes bola našou ľahkou rýchlou večerou s čerstvo upečenou domácou žemľou a s citrónovým čajom.

5 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Nastrúhala som mrkvu,...
  2. ...polotvrdý údený ovčí syr,...
  3. ...pridala som soľ, čerstvo mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak a...
  4. ...kyslú smotanu.
  5. Všetko som poriadne vymiešala.
  6. Podávala som s čerstvo upečenou žemľou a s citrónovým čajom, bola to veľmi chutná ľahká večera.
  7. Ide o veľmi jemnú osviežujúcu zdravú nátierku, ktorú len ľahko zvýrazní údený ovčí syr, cesnak a čierne korenie, zjemní a výborne roztierateľnú konzistenciu i chuť dodá kyslá smotana. Tí ktorí nemôžu kyslú smotanu zo zdravotných dôvodov, použijú hustý domáci jogurt, rovnako diabetici, vhodná i pre ľahký stupeň intolerancie laktozy a rôzne poruchy trávenia a je vynikajúca i pre deti a zdravých. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Nátierka je vhodná aj ako ľahké predjedlo, na plnenie vajec, paštičiek, syrov, šunky a rôznej zeleniny.