« Naspäť na tento recept

Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom (fotorecept) verzia na vytlačenie

Hoci jelenie mäso je dosť tuhé, touto úpravou je mäkké a nemusí sa dlho dusiť. Tajomstvo spočíva vo vyzretí mäsa. Divinu keď dávam do mraziaka nikdy neumývam a nechám ju v ňom aspoň mesiac. Divina sa umýva až pri varení. Ďalej po rozmrazení ju potieram olejom zmiešaným s koreninami a octom a potom nechám zakryté v chlade 3 až 4 dni. Mäso po tomto ostane pekné krehké. Toto sa týka aj tejto úpravy.

Autor receptu: patroveckypitrs

Postup receptu

Koreniny si čerstvo zomeliem, cesnak pretlačím cez lis.
Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom (fotorecept) - obrázok 1

Dám do misky koreniny, pridám 3 KL oleja a 1 KL octu plus cesnak premiešam. Nechám to postáť aspoň hodinu.
Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom (fotorecept) - obrázok 2

Potom zarobenými koreninami natriem na mäso. Zatiaľ nesolím. Všetko to uzavriem v hrnci na 3 aj 4 dní v chlade.
Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom (fotorecept) - obrázok 3

Ja som to začal robiť po 3 dňoch. Mäso so vytiahol a nechal v kuchyni nech naberie teplotu kuchyne. Ďalej som si pripravil višne polené, maslo, džem višňový, červené pivo čerešňové a olej.
Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom (fotorecept) - obrázok 4

Na panvicu som dal asi 3 Pl oleja a dva plátky masla zohriať. V horúcom som mäso opiekol s každej strany po tri minúty.
Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom (fotorecept) - obrázok 5

Mäso som preložil do hrnca, osolil a podlial trochu s pivom asi 0,8 dcl a zavrel vrchnákom. Hrniec som dal do rúry na 15 minút na teplotu 180 °C.
Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom (fotorecept) - obrázok 6

Do výpeku na panvici som pridal pivo asi 1,2 dcl, višne a džem višňový.
Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom (fotorecept) - obrázok 7

Nechal som to redukovať až na hustú omáčku.
Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom (fotorecept) - obrázok 8

To sa mi všetko urobilo naraz, mäso aj omáčka. Ja som k tomu použil zemiakovú kašu. Naložil na tanier a môžeme obedovať za polhodinu od začatia varenia. Takto upravené mäso s višňami mám veľmi rád. Verte aj divina sa dá rýchlo uvariť ak je správne odležaná. Želám aj Vám dobrú chuť.
Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom (fotorecept) - obrázok 9

Suroviny




2
porcie
5
minút
príprava
20
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist