Komentáre k receptu:
  • bubaya - fotkabubaya 30. decembra 2017 o 17:06

    Ragú, alebo ragout po francúzsky, je zmes mäsa, zeleniny nakrájanej na drobné kúsky, každý druh by sa mal robiť zvlášť, a potom sa zmiešajú spolu s bielou pikantnou bešamelovou omáčkou. Omáčka sa môže zjemniť rozšľahaným žĺtkom. Robí sa hlavne z jemného mäsa - hydina, králik, teľacieho alebo jahňacieho, niekedy aj z vnútorností, a koreňovej zeleniny. To je zo starej kuchárky spred takmer 100 rokov. Ináč je to výborná vec, podľa originálneho receptu. Dnes sa za ragú považuje všetko, čo je na drobno nakrájané a pláva to v omáčke. Dala by som si, vyzerá to veľmi chutne.
    @zareaguj
  • boise - fotkaboise 30. decembra 2017 o 17:26

    @Bubaya (30.12.2017 17:06)

    Super, ďakujem, tak už budem vedieť ;)
    @zareaguj
     1x bubaya
  • marianne - fotkamarianne 30. decembra 2017 o 17:31

    Vyzerá to vynikajúco a isto to bude aj tak chutiť. Mám doma nejakú diviačinu, nechám sa inšpirovať..
    @zareaguj
     1x boise
  • bubaya - fotkabubaya 30. decembra 2017 o 17:47

    A ešte som sa dočítala, že slovo ragout je odvodené z ragoûter, čo znamená povzbudiť chuť, a podávalo sa ako predjedlo. A soté - sauté, znamená opekať, smažiť, alebo aj minútka. Takže soté je bez omáčky narýchlo a ragú je s omáčkou a pomaly. Toľko jazykové okienko.
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaevanaaa 30. decembra 2017 o 18:23

    Takto podobne som aj ja nedávno robila jelenie mäso, ja som to nazvala jelení guľáš, aj ten šípkový lekvár som dala a koreniny, len víno nie - nepijeme, tak nebolo.....ale chutilo, aj keď to nebolo ragú....
    @zareaguj
     1x boise
  • používateľ nemá avatarhaji 30. decembra 2017 o 19:12

    @Bubaya (30.12.2017 17:06)
    Ajta krajta, výklad jako z učebnice. Naposledy jsem dělala /asi guláš?!/ každé maso zvlášť, pak sfúzovala. Je to jako nekonečný příběh, haha Hezký večer @Bubaya !
    @Boise recept se mi moc líbí, jsi šikulka! Vezmu si inspiraci. Díky za receptík!
    @zareaguj
     2x bubaya, boise
  • bubaya - fotkabubaya 30. decembra 2017 o 19:58

    @Haji (30.12.2017 19:12)

    Ja som jedla v dobrej reštike pravé ragú v bešameli so smotanou a musím povedať, že to bolo vynikajúce, jemné a pritom pikantné. A okrem toho ma veľmi zaujíma pôvod jedál, aj pôvod slov, mien....tak preto ten výklad. A to, čomu my tu hovoríme guláš, nemá s maďarským originálnym gulášom veľa spoločného. Ale hlavne, že nám chutí, vždyť komu chutná, ten nezlobí.
    @zareaguj
     2x haji, boise
  • kikusiatko1507 - fotkakikusiatko1507 30. decembra 2017 o 20:41

    Mila @Boise , dakujem za tento uzasny recept, uz viem, co bude na Novy rok na obed :-),dakujem!
    @zareaguj
     1x boise
  • používateľ nemá avatardormella 30. decembra 2017 o 22:39

  • izabella929 - fotkaizabella929 1. januára 2018 o 15:23

    To muselo chutiť báječne.-)milujem divinu
    @zareaguj
  • pivonka - fotkapivonka 2. januára 2018 o 08:30

    @Boise , tvoje ragú vyzerá vynikajúco a isto aj tak chutí. Z diviny u más varieva môj zať, tento recept mu určite odporučím, lebo má ešte v chladničke kúsok jeleňa. Vďaka za recept.
    @zareaguj
     1x boise
  • používateľ nemá avatarkatkasugar 2. januára 2018 o 10:15

  • frezia - fotkafrezia 2. januára 2018 o 12:25

    Krasny recept, urcite to je velmi chutne. Vsetko ladi pekne spolu.
    @zareaguj
     1x boise
  • boise - fotkaboise 2. januára 2018 o 12:41

    Ďakujem za milé komentáre :) Bola to fakt pecka, aj deťom chutilo, dali si aj 3x nabrať až som sa bála, že im bude zle :D Prílohy som striedala, najskôr knedličky, potom kaša, potom varené zemiaky. Ryža mi k tomu nešla...
    @zareaguj
  • jerica - fotkajerica 2. januára 2018 o 12:49

    Paráda, k tomu niet čo dodať, lakocinka na jazyku !!
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist