Jelenie pliecko s tymiánom na červenom víne, na hubách s čučoriedkami

pusta - fotkapusta, 2. marca 2011
Jelenie pliecko s tymiánom na červenom víne, na hubách s čučoriedkami
Foto: pusta

Nedávno som čakala vzácnu návštevu a čím si ho správne uctiť, bolo pre mňa neuveriteľne ťažké, pretože tou návštevou nebol nik iný ako profesionálny Zobraziť celý popisNedávno som čakala vzácnu návštevu a čím si ho správne uctiť, bolo pre mňa neuveriteľne ťažké, pretože tou návštevou nebol nik iný ako profesionálny kuchár, ktorý pochodil svet a ja iba obyčajný amatér, ale nakoniec to všetko dobre dopadlo a dokonca si odo mňa vypýtal tento skvelý recept.

4
porcie
180 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g, z pliecka pokrájané na väčšie kocky
350 g
100  g, pokrájaná na tenké plátky
1 veľká hrsť, sušené
2 PL, - použila som kompot
300 ml, kvalitné
2  malé vetvičky, čerstvý - lístky
1-2 PL
12 plátkov, - tenké plátky na dekoráciu
p.p na dekoráciu, (čerstvé alebo kompót)
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do suchého hrnca som dala na dno tenké plátky slaniny /lepšie sa krája slanina, ak ju dáme na chvíľu do mrazničky/ a na malom plameni som ju nechala čo najviac rozpustiť, nespáliť! a potom som ju vybrala. Na vypečenom tuku som orestovala cibuľu, pridala som tymián, cukor, čučoriedky, červené víno a priviedla do varu. Do vriaceho vína som pridala kocky jelenieho pliecka, osolila, okorenila mletým čiernym korením a prikryté dusila na strednom plameni za občasného podliatia horúcou vodou.

  2. 2

    K polomäkkému mäsu som pridala dubáky aj s vodou, v ktorej boli predtým namočené asi 1 hodinu a dodusila som, až bolo mäso mäkké, šťavy nemá byť veľa..

  3. 3

    Podávala som dekorované lievikmi z pomaranča, ktoré som naplnila čučoriedkami a ako prílohu som použila dodolle s opečenou cibuľkou na bravčovej masti - recept dodám. Nad o v názve prílohy majú byť horizontálne dve bodky, môj pc toto písmenko nemá.

Diskusia k receptu

bzuky
Velmi podobný mojmu receptu len ja dávam brusnice a na miesto pomaranča polovičky olúpaných broskýň. Určite vyskúšam ešte mám v mrazničke par kg mladej jeleniny.Ešte raz krásny recept.
pusta
bzuky, práve som sa bavila s mojim priateľom o tebe, ste si tak podobní, až som sa ho spýtala, či on nie je aj bzuky vraj nie, inak dakujem
bzuky
Pusta poslal som ti moj mail je na mojom profile
veronika353
Taky dost dělám divočinu,jelení sice nemám,ale nahradím srnčím masem,ukládám recept,ráda vyzkouším:)))
pusta
veronika, to bude ešte lepšia delikatessa, dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia