Pečený jelení chrbát
Jelení chrbát v orechovom cestíčku na kapustovom kréme
Autor receptu: redakcia
Postup- Umytý a očistený jelení chrbát grilujeme na panvici 1,5 minúty z každej strany a necháme odpočinúť. Z mletých orechov, mletej kávy, vajec, hladkej múky a zo soli vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme natenko a vložíme doň ugrilovaný jelení chrbát, ktorý posolíme a zavinieme do cesta. Mäso v ceste dáme piecť pri 190 °C asi na 10 minút.
- Umytú, očistenú a nakrájanú červenú kapustu zalejeme vodou
a uvaríme na kašu. Kapustu scedíme, rozmixujeme spolu so smotanou, soľou, s maslom a prepasírujeme cez sitko.
- Umytú, očistenú a na kocky nakrájanú maslovú tekvicu vložíme do rozpusteného masla s borievkami
a tymianom a konfitujeme v rúre pri 80 °C asi 30 minút.
|