Jednoduchý losos s pečenou zeleninkou (fotorecept)

Autor receptu: stanci11

Ja som v práci povestná tým, že mäsité pokrmy robím len cez víkend... Ono je to dané na jednej strane nedostatkom času...proste keď už mäsko tak sa s ním obvykle chcem trošku "pomazliť" :D Na druhej strane, ohrievané mäso z mikrovlnky nie je to práve orechové... Čiže, sobota, čerstvé filety lososa na mňa kukli v obchode...no láska na prvý pohľad ;)

2
porcie
5 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najkôr som si nakrájala zeleninu, snaha bola o rovnaké veľké kúsky, ale nezvládla som to a výsledok bol prinajmenšom abstraktné dielo :D Začala som mrkvou, tú som dala na pečiaci papier, posypala rímskou rascou, namlela čierne korenie, štipku soli a kvapla olej. Rukou som to spolu premiešala. Potom som pridala nakrájanú cuketu, censnak a ružičky brokolice. Znova, štipka soli, kvapka oleja a výdatný podiel provensálskych byliniek. A zakončila som to natrhanou hlivou.
  2. Celé som to prikryla alobalom a piekla cca 15-20 min (180-200 °C)
  3. Zatiaľ som si pripravila lososa. Filet som potrela zmesou olivového oleja, limetkovej šťavy, soli a čerstvo namletého mlčka...a toto som nechala spolu postáť takých 20 min.
  4. Zatiaľ sa mi zelenina dostala do akéhosi "polohotového stavu", tak som ju odkryla a nechala piecť ešte ďalších 15-20 min. Zároveň som ale tento pekáčik preložila na spodok trúby a nad ním som v sklenej miske nechala piecť filet z lososa. Presne 15 min. a bez akéhokoľvek otáčania - už len na 180 °C.
  5. A hotovson :) Bola to úplná rýchlovečka, prakticky to urobila trúba za mňa. Najsuper bolo že ten losos vôbec nebol vysušený alebo nedopečený, taký akurát :) No a zeleninka,,,to je jedna báseň takto :)