Jednoduchý lahodný karamelový cheesecake (fotorecept)
Autor receptu: livesmilelove
Chcela som upiecť manželovi
nejakú karamelovú pochúťku, no
a tak som spojila chuť
obľúbeného cheesecake so
sladeným mliekom a s troškou
fantázie sa mi na prvý pokus
podarilo vytvoriť originálny,
chutný recept. Ospravedlňujem sa
vopred, nerobila som dostatok
fotiek a ani prezentacia nie je
najlepšia, nabudúce sa polepším;)
8 porcií |
90 minút príprava |
50 minút na 170 °C |
Postup
- Keksíky dáme do sáčku, popučíme na drobno, dáme do misky. V hrnčeku si rozpustíme maslo, necháme trochu vychladnúť a prilejeme do misky ku keksíkom, zmiešame. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, dáme naň keksíkový korpus. Rovnomerne nanesieme, pritlačíme aby to bolo akoby prilepené na papieri, aj na vrchu okrajov cca 1 cm. Dáme do chladničky na 20 minut, zatiaľ si pripravíme plnku.
- Plnka: Do misky dáme ricottu, mascarpone, citrónovú kôru, vanilínový cukor, práškový cukor, 1/3 Salka, zmiešame, pridáme vajíčka a všetko zmixujeme ručným šlahačom. Vylejeme na korpus, rovnomerne rozotrieme. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov, na spodok rúry dáme plech s horúcou vodou. Pečieme 50 minút, pričom je dôležité rúru neotvárať.
- Po dopečení rúru vypneme, ale ešte necháme takých 15 minút koláčik vnútri. Vyberieme, necháme vychladnúť.
Na vychladnutý cheesecake opatrne jemne rozotrieme zvyšok Salka a dáme do chladničky na minimálne 2 hodiny.
Pred servírovaním som koláčik poliala čokoládovou polevou.
Dobrú sladkú chuť ! :)