Jednoduchý čokoládový koláč (fantastický)

Autor receptu: vladimirkaplan

Tento recept mam od mojej tety, ktora zije dlhe roky v nemecku, Ked som bol na navsteve, tak nam poobede ku kave spravila tento Kuchen, hned som si vypytal recept, lebo je naozaj vynikajuci a hlavne sa nim clovek nedusi, aj ked tam nieje plnka, je vlacny a vlhky :-) "V jednoduchosti je krasa, ale aj chut."

8
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Postup

  1. V miske si vyslahame vajcia s olejom, asi 3 minuty rucnym elektrickym slahacom, pridame cukor+vanilkovy a slahame dalsie 3 minuty, prisypavame muku, zmiesanu s praskom do peciva+sol a dokladne to premiesame, dodame kakao a nahrubo nasekane lieskove orechy. Hrubost mletia orechov necham na vas, ja osobne mam radsej vacsie kusky. Ak uz mame vsetky ingrediencie dobre premiesane, nakoniec do tej masy nalejeme mineralku a premiesame, cim perlivejsia, tym lepsie. Cesto si vylejeme do predom vystlanej papierom na pecenie formy a dame piect do vyhriatej rury na 160°C /1hodinu.
  2. Po dopeceni vybrieme z rury, nechame vychladnut, poprasime praskovym cukrom a podavame ku kave, caju, alebo kakau. Skuste, je to naozaj jednoduche a vyborne :-))
  3. PS: v recepte su uvedene (dcl), ja pouzivam malu 1,5dcl salku, ako odmerku, mozete to spravit aj vy!