Bezlepkový cheesecake
Bezlepkový cheesecake

Jednoduchý cheesecake bez lepku s citrónom

novalim - fotkanovalim, 16. januára 2019
Jednoduchý cheesecake bez lepku s citrónom
Foto: novalim

Nájde sa medzi nami niekto, kto ešte neochutnal cheesecake? Asi nie, však? Cheesecake sa teší veľkej obľúbenosti aj u tých, ktorí žijú bez lepku. Zobraziť celý popisNájde sa medzi nami niekto, kto ešte neochutnal cheesecake? Asi nie, však? Cheesecake sa teší veľkej obľúbenosti aj u tých, ktorí žijú bez lepku. Náš najnovší recept na jednoduchý cheesecake bez lepku vám ukáže, ako jednoducho si môžete upiecť poctivý domáci cheesecake a dochutiť ho medom a citrónom.

12
porcií
45 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

1 bal.
250 g
1 kopcovitá PL
2-3 PL
1 ks
0,5 ks (kôra aj šťava)
1 bal.




Postup

  1. 1

    Medové cesto izbovej teploty premiesime a rozvaľkáme do okrúhleho tvaru. Prenesieme ho do tortovej formy s priemerom 20 cm, natlačíme ho na dno a po bokoch formy, ktorú sme predtým vystlali papierom na pečenie.

  2. 2

    Jemný tvaroh zmiešame so smotanou, cukrom (alebo medom), vajíčkom, postrúhanou kôrou a šťavou z citróna a pridáme pudingový prášok. Ak nemáme jemný tvaroh, poslúži aj hrudkový, ktorý rozmixujeme do krémova s ponorným mixérom.

  3. 3

    Tvarohovú plnku nalejeme na cesto a pečieme pomaly, na 160 stupňoch asi 50 minút.

  4. 4

    Hotový cheesecake necháme vychladnúť, potom nožom uvoľníme okraje, aby neboli prilepené na boky formy a opatrne formu odstránime.

Diskusia k receptu

kremnicky
V rozpise ingrediencií nevidím "cheese" ale len obyčajný tvaroh. Prečo cheesecake? Mám Upozorniť babku, že to čo pečie už nie je tvarohový koláč, ale cheesecake? Čo s haluškami, aby sme neboli ako opice?
ariel
UFFF a čo puding? veď je to škrob chemicky ochutený, keď už sa to hrá na niečo zdravé a chutné, tak prečo nechutné kúpené cesto s kopou soditanov a ochucovadiel a ten tvaroh? veď stačí zájsť do lidlu po cheese . o tepelne upravenom mede nehovorím, je to to isté ako cukor. Toto robia často u nás mno nazvem ľudovo patlali, že ničia tradíciu danej krajiny a z úbohých ingrediencií "tvoria" originál pre rodinu. U nás by sme toto určite nejedli.
1x kimlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia