Bezlepkové slané pečivo
Bezlepkové slané pečivo

Jednoduché pagáčiky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 27. januára 2020. Komerčný recept.
Jednoduché pagáčiky bez lepku
Foto: novalim

Jednoduché pagáčiky bez lepku sú výbornou slanou pochúťkou k večernému pozeraniu telky, či popíjaniu dobrého vínka s kamarátmi. Pripraviť ich zvládne aj bezlepkový Zobraziť celý popisJednoduché pagáčiky bez lepku sú výbornou slanou pochúťkou k večernému pozeraniu telky, či popíjaniu dobrého vínka s kamarátmi. Pripraviť ich zvládne aj bezlepkový nováčik a recept je naozaj veľmi jednoduchý. Výsledné pagáčiky sú nadýchané, chrumkavé a najmä, z taniera zmiznú rýchlejšie, než by ste čakali. Vyskúšajte náš bezlepkový recept. Ak máte po ruke našu bezlepkovú múku Promix UNI, môžete sa do toho pustiť.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g (alebo maslo)
250 g
2 ČL
Na potieranie:
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Bezlepkovú múku Promix UNI dáme do väčšej misky, pridáme na kúsky pokrájaný rastlinný tuk alebo maslo, jemný tvaroh (môžeme použiť aj hrudkový, ale ten odporúčame pretlačiť cez jemné sito) a soľ. Zo všetkých ingrediencií vymiesime kompaktné cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho odstáť v chladničke najlepšie cez noc.

  2. 2

    Na druhý deň cesto rozvaľkáme na pracovnej doske, ktorú sme pomúčili bezlepkovou múkou Promix UNI. Hrúbka rozvaľkaného cesta by mala byť asi pol centimetra.

  3. 3

    Z cesta vykrajujeme pagáčiky a kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme ľanovými semiačkami a pečieme v rúre rozohriatej na 180 stupňov asi 20 minút do zlatohneda. Najlepšie chutia čerstvo upečené a vychladnuté ako príloha k nápojom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia