Jednoduché mini posúchy (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Jednoduché, chutné slané mini posúchy. Vyborné samotné, ale aj k polievkam ;-P

24
porcií
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. V jednej miske najprv lyžicou premiesame muku, cukor a sol. Potom pridame 2 bielky, olej, 3 kopcovite PL jogurt, napučany kvasok z 2 dl mlieka + droždie + 1 kl cukor. A napokon aj vlažnu vodu, ja som potrebovala 2,5 dl. Vypracujeme hladké, vláčne, pružné polotuhé cesto. Pomocou muky ho 2 - 3x premiesime do bochníka, poprášime vrch mukou a nechame nakysnut na teplejšom mieste cca 1 h.
  2. Ako plnku si pripravime turecky syr. Môžete použiť aj iný kravsky syr, fetu atď. Paradajky a štiplavú paprikovu pastu - biber salça. Rozmrvila som 1,5 krúžku syra a zmiešala so 4 PL jogurtu. Paradajky si pokrajame na krúžky.
  3. Ked nam cesto nakyslo, ho vyklopime na pomúčenu dosku. Urobime z neho velky vale,c z ktoreho krajame kúsky cesta hrúbky cca 2 cm. Lepkavou odkrojenou stranou ukladame na pomúčenú dosku a prstami rozťapkame :-) Je to velmi jednoduché a rychle. Takto roztapkané cestá ukladame na plech, ktory sme vytreli olejom a poprášili mukou.
  4. Každé cesto pomažeme pastou, natrieme dookola žltkom vajca zmiešaného s trochou vody. Do stredu dame syr, položime paradajku a posypeme čiernou rascou. Vrch môzme trocha osolit. Netreba nechat podkysnut, môže sa dat užaj piect. Pečieme vo vopred vyhriatej rure na 190 °C cca 25 minut.
  5. Upečené posúchy ;-) Ešte teplé sa dajú krásne oddelovať.
  6. Posúchy sú velmi chutné, cesto mäkké a lahučké :-) Môžu sa jesť samotné, ale aj s polievkou. Velmi sa hodia aj deťom do školy na desiatu ;-)