Jednoduché grilované kuriatko - na chate (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Ja najradšej grilujem len tak, nenáročne, jednoducho a nechcem pri tom stáť pol dňa. Jednoduchý dresing a nejaký šalátik k tomu, ako príloha. A ešte veľa chlebíka(ak sa dovtedy neminul). Tak sme aj ostatný raz grilovali a toto je výsledok.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracia opekačka čerstvá- kuriatko rozporciované a posypené koreniacou zmesou.
  2. Kuriatko je rozporciované od výrobcu (HYZA Topolčany), slaninu som nakrájala na plátky, koľko som mala, toľko som dala na niektoré kúsky mäska.
  3. Grilovala som na alu-grilovacej miske...v murovanom grile, na drevenom uhlí.
  4. ...aj som zakryla alobalom, aj odkryla, .......stále sa učím!!!!!
  5. Slaninku som prekladala, aby každý kúsok mäska bol aspoň prevoňaný touto lakotkou. Keď sa mäská ugrilovali, tak som ich ochraňovala alobalom, aby nevyschli.
  6. Kým sa mäsko grilovalo, tak som nakrájala zeleninku, ktorá ešte ostala(paprika, paradajka) a niečo som vytrhla zo záhradky(cibuľa, uhorka). Zaliala octom(jablčným), osolila, pridala olivový olej.
  7. Keď nie je chlieb, tak si vykopem svoje krásne malinké zemiačiky a tie upečiem, umyté, so šupkou, nakrájané na štvrťky, osolené, posypané rascou a pokvapkané olivovým olejom.
  8. Pre @tatranka a iných labužníkov, ako aj mňa, samozrejme ku grilovačke, pivko.
  9. Prajem Vám dobrú chuť, nech chutí tak, ako nám.