Jednoduché grilované kuriatko - na chate (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Ja najradšej grilujem len tak, nenáročne, jednoducho a nechcem pri tom stáť pol dňa. Jednoduchý dresing a nejaký šalátik k tomu, ako príloha. A ešte veľa chlebíka(ak sa dovtedy neminul). Tak sme aj ostatný raz grilovali a toto je výsledok.
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracia opekačka čerstvá- kuriatko rozporciované a posypené koreniacou zmesou.
- Kuriatko je rozporciované od výrobcu (HYZA Topolčany), slaninu som nakrájala na plátky, koľko som mala, toľko som dala na niektoré kúsky mäska.
- Grilovala som na alu-grilovacej miske...v murovanom grile, na drevenom uhlí.
- ...aj som zakryla alobalom, aj odkryla, .......stále sa učím!!!!!
- Slaninku som prekladala, aby každý kúsok mäska bol aspoň prevoňaný touto lakotkou. Keď sa mäská ugrilovali, tak som ich ochraňovala alobalom, aby nevyschli.
- Kým sa mäsko grilovalo, tak som nakrájala zeleninku, ktorá ešte ostala(paprika, paradajka) a niečo som vytrhla zo záhradky(cibuľa, uhorka). Zaliala octom(jablčným), osolila, pridala olivový olej.
- Keď nie je chlieb, tak si vykopem svoje krásne malinké zemiačiky a tie upečiem, umyté, so šupkou, nakrájané na štvrťky, osolené, posypané rascou a pokvapkané olivovým olejom.
- Pre @tatranka a iných labužníkov, ako aj mňa, samozrejme ku grilovačke, pivko.
- Prajem Vám dobrú chuť, nech chutí tak, ako nám.