Cviklové placky

Jednoduché cviklové placky s jogurtovým dresingom

Autor receptu: siuuu

S chuťovo výrazným syrom je to veľká dobrota. Z červenej repy som už robila všetko možné, ale placky prišli na rad až teraz.* Ak máte vopred uvarenú alebo upečenú repu je to rýchlovka - ja si vždy uvarím alebo upečiem pár kusov aj do zásoby.

7 ks
porcií
10 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vopred uvarenú červenú repu (takú stredne veľkú) som očistila a nahrubo postrúhala. Pridala som vajce, nadrobno pokrájanú cibuľu, múku (pridávať postupne podľa potreby), soľ, korenie, rascu, tymian a chia semienka. Ochutiť si samozrejme môže každý podľa svojej chuti. Všetko som premiešala a nechala som asi 10 minút postáť.
  2. Panvicu na lievance som vyhriala, mašlovačkou jemnučko potrela olivovým olejom, lyžicou som vytvarovala zo zmesi mini placky a z oboch strán som ich opiekla.
  3. Na dresing som zmiešala hustý biely neochutený jogurt (môj je z mlieka, bez tuku - vrelo môžem odporučiť od firmy Milko, je výborný) so strúčikom cesnaku, chuťovo výrazným syrom (niva, feta), ochutila som soľou a korením. My sme mali na raňajky, a veruže dobrota to bola.