Cestoviny s morčacím mäsom

Jednoduché cestoviny s morčacím mäsom a paradajkami

Autor receptu: siuuu

Po sviatočnom hodovaní je čas vrátiť sa k ľahším jedlám.* Dnes bola chuť na cestoviny - tak som zvolila tento jednoduchý recept s morčacím mäsom a paradajkovou omáčkou z posledných paradajok zo záhrady dozretých za oknom, ktoré už vzhľadovo neboli nič moc, ale do omáčky boli akurát.

4
porcie
10 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode na skus (al dente), alebo podľa chuti. Mäso orestujeme na panvici s kvapkou oleja alebo dietári na suchej panvici s nepriľnavým povrchom. Keď sa zo všetkých strán zatiahne, podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka - dĺžka dusenia závisí od veľkosti kúskov.
  2. Paradajky ošúpeme (nakrojíme do kríža a na chvíľu ponoríme do vriacej vody, vyberieme, dáme do studenej vody a šupka pôjde pekne dolu), pokrájame, rozmixujeme a prepasírujeme. Mimo sezóny použijeme pasírované paradajky alebo krájané konzervované paradajky - množstvo podľa chuti.
  3. Sušenú šunku pokrájame na malé kúsky a na suchej panvici prípadne na panvici s kvapkou oleja chvíľočku opekáme. Pridáme prepasírované paradajky, časť posekaných byliniek, štipku soli a necháme odpariť prebytočnú vodu (mne to trvalo asi 5 minút, ale záleží to od toho aké vodnaté boli paradajky) - jednoducho redukujte dovtedy, kým sa vám nebude zdať konzistencia taká akurát - pri sterilizovaných paradajkách to bude trvať zrejme kratšie, zvyknú byť hustejšie ako čerstvé paradajky.
  4. Do šunkovo-paradajkovej zmesi pridáme udusené mäso, uvarené a scedené cestoviny, zvyšok byliniek, premiešame a podávame posypané syrom. Dobrú chuť.