Cestoviny s morčacím mäsom
Jednoduché cestoviny s morčacím mäsom a paradajkami
Autor receptu: siuuu
Po sviatočnom hodovaní je čas vrátiť sa k ľahším jedlám.* Dnes bola chuť na cestoviny - tak som zvolila tento jednoduchý recept
s morčacím mäsom a paradajkovou omáčkou z posledných paradajok zo záhrady dozretých za oknom, ktoré už vzhľadovo
neboli nič moc, ale do omáčky boli akurát.
4 porcie |
10 minút príprava |
8-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode na skus (al dente), alebo podľa chuti. Mäso orestujeme na panvici s kvapkou oleja alebo dietári na suchej panvici s nepriľnavým povrchom. Keď sa zo všetkých strán zatiahne, podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka - dĺžka dusenia závisí od veľkosti kúskov.
- Paradajky ošúpeme (nakrojíme do kríža a na chvíľu ponoríme do vriacej vody, vyberieme, dáme do studenej vody a šupka pôjde pekne dolu), pokrájame, rozmixujeme a prepasírujeme. Mimo sezóny použijeme pasírované paradajky alebo krájané konzervované paradajky - množstvo podľa chuti.
- Sušenú šunku pokrájame na malé kúsky a na suchej panvici prípadne na panvici s kvapkou oleja chvíľočku opekáme. Pridáme prepasírované paradajky, časť posekaných byliniek, štipku soli a necháme odpariť prebytočnú vodu (mne to trvalo asi 5 minút, ale záleží to od toho aké vodnaté boli paradajky) - jednoducho redukujte dovtedy, kým sa vám nebude zdať konzistencia taká akurát - pri sterilizovaných paradajkách to bude trvať zrejme kratšie, zvyknú byť hustejšie ako čerstvé paradajky.
- Do šunkovo-paradajkovej zmesi pridáme udusené mäso, uvarené a scedené cestoviny, zvyšok byliniek, premiešame a podávame posypané syrom. Dobrú chuť.