Jednoduchá torta

Autor receptu: prhlavka

Tortička na želanie

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na prípravu korpusu som si rozdelila na polovicu, piekla dom dva, aby sa mi ľahšie prekrojili. Čiže na korpus z 5 vajec bol postup následovný: oddelíme si žĺtka od bielkov, ku žĺtkam pridáme 5 PL kryš. cukru a šľaháme žĺtkovú penu, aby sa cukor lepšie rozpustil počas šľahania si občas prilejeme 2 a pol PL vody. Vyšľaháme sneh z bielkov kde sme pridali štipku soli. Do taniera si vždy nachystám zvlášť múku v našom prípade 2 PL asi tretinu prášku do pečiva a 3 PL mletých vlašských orechov. Vmiešame do žĺtkovej peny a na koniec jemne zapracujeme sneh z bielkov a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
  2. Gaštanová plnka: z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme puding za stáleho miešania a necháme vychladnúť ( občas premiešame aby sa nevytvorila mliečna koža). Ďalej si vyšľaháme maslo s maslovou herou (ja som cukor nedávala, spravila som sladší puding z klasu, kto chce môže pridať aj cukor). Vyšľaháme si šľahačku a keď máme puding vychladnutý postupne doň zamiešavame šľahačku,vzniknutú hmotu po lyžiciach pridávame k vyšľahanému maslu a pri nižšom stupni šľaháme. Do hotového krému som nastrúhala gaštanové pyré, premiešala a krém bol hotový!
  3. Čokoládová plnka: do mlieka nalámeme čokoládu, rozpustíme ju, pridáme cukor( ja som dala približne 200g) pridáme vymiešané pudingy a miešame do zhustnutia aby sa nám nevytvorili hrčky. Necháme vychladnúť, vymiešame si maslo s maslovou herou a postupne po lyžicich puding zamiešavame do masla a krém máme hotový. Oba krémy som vložila pred natieraním do chladničky. Vychladnuté korpusy som prerezala na polovicu, vznikli mi 4 ks, korpusy som kropila rumom a potierala ríbezľovým džemom a na striedačku natierala krém gaštanový a čokoládový. Ak by sa chcel niekto inšpirovať čokoládovou ozdobou postup bol jednoduchý: nad parou rozpustíme horkú čokoládu, z papiera na pečenie som si vyrobila kornútok, ktorému som odstrihla následne špičku podľa potreby naplnila čokoládou a kreslila motív ktorý som si predkreslila vopred na papier na pečenie naň som si dala ešte jeden ks čistého a pekne to presvitalo. Bolo to hotové do pár minút a v chladničke to tiež dlho netuhlo, krásne sa to zlupne z toho mastného papiera bez problémov! na okraje torty som použila 3 balíky trubičiek z Lidla.