Džemová roláda

Jednoduchá roláda s džemom

Autor receptu: frommykitchendotcom

20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov. K bielkom pridáme kryštálový a vanilkový cukor a vyšľaháme na tuhý sneh.
  2. Keď máme sneh vyšľahaný, postupne po jednom k nemu pridávame žĺtky a šľaháme ďalej.
  3. Následne pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a opatrne ju vmiešame varechou.
  4. Plech vystelieme papierom na pečenie (použila som väčší plech). Na papier rovnomerne nanesieme cesto a dáme piecť na 180 °C asi 20 minút.
  5. Ešte teplú piškótu zrolujeme do vlažnej kuchynskej utierky a necháme vychladnúť. Po vychladnutí piškótu rozrolujeme, natrieme džemom a naspäť zrolujeme.