Jednoduchá nepečená torta (fotorecept)

Autor receptu: stacy77777

Opäť niečo jednoduché....

16
porcií
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zvolíme si ľubovolný kompót, na aký máme chuť, ja som použila miešané, jeden broskyne-mandarínky a ďalší miešaný z piatich druhov ovocia.
  2. Šťavu ocedíme, ovocie zatiaľ necháme bokom. Do šťavy dolejeme mlieko tak, aby sme mali celkovo 1,5l . Dáme variť s 1ks vanilkového cukru, inak nesladíme, šťava z kompótov stačí. V troške mlieka si rozmiešame jahodové pudingy, zlatý klas a žĺtka z dvoch vajec a uvaríme hustý puding.Do uvareného vmiešame ovocie, celé kúsky-nekrájame a sušené brusnice.
  3. Vyšľaháme sneh z bielkov a zľahka vmiešame do uvareného pudingu.
  4. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a uložíme na spodok okrúhle piškóty.
  5. Na piškóty dáme vrstvu pudingu, potom opäť piškóty.Po dve spolu spojené povtláčať rôznymi smermi do pudingu a aj celú vrstvu takto spojených.
  6. Dáme zvyšný puding a pokiaľ nám ešte zostali piškóty, aj tie.Necháme vychladnúť,môžeme prikryť potravinárskou fóliou, aby nesadla kôra.
  7. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie s práškovým cukrom a ztužovačom, potom pridáme kyslú smotanu a ešte zľahka spolu premiešame. Navrstvíme na vychladenú pudingovú tortu a ľubovolne ozdobíme. Ja som použila čokoládové ozdoby.Dáme do chladničky ztuhnúť.
  8. Prajem dobrú chuť!