Jednoduchá nátierka z kačacej pečienky (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Na obed sme mali klasické "kačko-knedlo-zelo". A z peknej pečienky z domácej vykŕmenej husokačky som urobila nátierku.

Suroviny

Postup

  1. Na dostatočnom množstve masti (husacej, kačacej) orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky posekaný cesnak. Pridáme pokrájanú pečeň, ja už som mala predpečenú zároveň s kačkou, takže som nechala len prehriať, ak dávate surovú, duste ju 5-10 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme bylinky (provensálske, rozmarín, tymián) sušené, alebo čerstvé.
  2. Necháme vychladnúť a rozmixujeme na textúru podľa vlastnej chuti, /je dobré pridať ešte čo-to masti, aby nebola príliš hutná/.
  3. Ešte som pridala koňak, premiešala ...
  4. posypala drvenými pistáciami, poliala roztopenou kačacou masťou a dozdobila "dekoráciou" :)
  5. Dáme do chladu aspoň na 2 hodiny. Podávame s čerstvým chlebíkom prípadne na hriankach so zeleninou podľa vlastnej chuti. Je to pochúťka, maškrta, sýta a výdatná. Veď napokon, nejeme to každý deň :)