Krémová tekvicová polievka

Jednoduchá lahodná krémová hokkaido polievočka

Autor receptu: siuuu

Mám veľmi rada tieto jednoduché krémové zeleninové polievky bez zbytočných prísad, v ktorých vynikne chuť základnej suroviny.

10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu umyjeme, osušíme a aj so šupou pokrájame na kúsky cca 2x2 cm. Dáme do hrnca, zalejeme teplým vývarom tak, aby bola tekvica ponorená a prikryté uvaríme do mäkka. V tejto fáze nesolíme, pretože vývar je už ochutený, aby sme náhodou nepresolili. Po uvarení rozmixujeme na hladkú hmotu.
  2. Pridáme smotanu alebo mlieko - toľko, aby sme dosiahli požadovanú hustotu. Pridáme korenie karí, štipku chilli a prevaríme. V prípade potreby dochutíme soľou a podávame.
  3. Ja som dekorovala nasucho opečenými tekvicovými jadierkami a čerstvou bylinkou - v mojom prípade rozmarínom, ktorý som mala akurát po ruke - výborne sa hodí tymian.