Krémová tekvicová polievka
Jednoduchá lahodná krémová hokkaido polievočka
Autor receptu: siuuu
Mám veľmi rada tieto jednoduché krémové zeleninové polievky bez zbytočných prísad, v ktorých vynikne chuť základnej
suroviny.
10 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Tekvicu umyjeme, osušíme a aj so šupou pokrájame na kúsky cca 2x2 cm. Dáme do hrnca, zalejeme teplým vývarom tak, aby bola tekvica ponorená a prikryté uvaríme do mäkka. V tejto fáze nesolíme, pretože vývar je už ochutený, aby sme náhodou nepresolili. Po uvarení rozmixujeme na hladkú hmotu.
- Pridáme smotanu alebo mlieko - toľko, aby sme dosiahli požadovanú hustotu. Pridáme korenie karí, štipku chilli a prevaríme. V prípade potreby dochutíme soľou a podávame.
- Ja som dekorovala nasucho opečenými tekvicovými jadierkami a čerstvou bylinkou - v mojom prípade rozmarínom, ktorý som mala akurát po ruke - výborne sa hodí tymian.