Jednoduchá banica - Лесна баница (fotorecept)

Autor receptu: alex37

Banica je v podstate bulharský slaný alebo sladký koláč. Robí sa z neho množstvo verzií, aj s inými plnkami napr. špenátovou, jablkovou, tekvicovou alebo pórovou, ale najobľúbenejšia vo všeobecnosti je so syrovom feta.

30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Potrebné suroviny na obr., pripravíme si ešte plech vymazaný roztopeným maslom
  2. vymiešame syr, jogurt /podľa potreby/ vajíčka a pridáme sódu bikarbónu a 2 lyžice múky /nemusia byť/
  3. uložíme 2 listy cesta, potrieme maslom a plnkou, postup opakujeme kým cesto nespotrebujeme.
  4. pokrájame na kocky, pokvapkáme maslom a jemne potrieme jogurtom.
  5. pečieme pri 200°C pokiaľ nezčervenie. Po dopečení jemne pofŕkame vodou zakryjeme papierom a utierkou.