Bravčové rezne
Bravčové rezne

Jedno mäso - dva rozličné rezne fotorecept

2010 - bez fotky2010, 3. januára 2018
Jedno mäso - dva rozličné rezne (fotorecept)
Foto: 2010

Vcera tu bol taky komentar ohladom robenia reznov z kare. Kde kare bolo prirovnane k pilinam. Tak v ramci prazdnin a odmasteneho a odkosteneho kare, Zobraziť celý popisVcera tu bol taky komentar ohladom robenia reznov z kare. Kde kare bolo prirovnane k pilinam. Tak v ramci prazdnin a odmasteneho a odkosteneho kare, ktore ma cakalo v chladnicke na rezne, som si vyskusal dve pripravy reznov a dokazal, ze perfektne stavnate rezne sa daju spravit aj z kare. 1- na Slovensku 2- v Japonsku

15 minút
príprava
6 minút
na 170 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Pri obidvoch pripravach bol presne ten isty postup, z masa som povykrajoval tuk, naklepal cez foliu, trosku narezal okraje, aby sa mi nekrutilo pri vyprazani.

  2. 2

    Pripravil trojobal: muka, vajicko, struhanka. Akurat som bol lenivy davat dve rozlicne struhanky, tak som pouzil len japonsku panko, co je hrubsia. Prve som obaloval slovenske, lebo japonsky recept ziadal lyzicku oleja do vajicka.

  3. 3

    Slovensky postup: Rozohrial som olej odmeral 170 °C , vlozil rezne, zakryl pokryvkou, skonroloval ci menia farbu a po cca 4 minutach otocil a dokocil do zlatista. Dal vysusit na papierovu utierku.

    Jedno mäso - dva rozličné rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Japonsky postup: Tak isto som vlozil do rozohriateho oleja na 170 °C, nezakryte som ich vyprazal tak 1 minutu na kazdej strane.

    Jedno mäso - dva rozličné rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vybral z oleja a postavil stojato na mriezku. Je teoria, ze maso sa dovari samo tym, ze je obal rozohriaty a dosiahne vnutornu teplotu 70 °C, a tym bude perfektne stavnate - uvarene, hotove pripravene ako minutka. Takto som nechal maso dojst (podobne, ako ked sa robia stejky ) 3 - 4 minuty. Teraz bolo uz len treba zafarbit struhanku do zlatista. Pridal som trochu masla a nechal rezne niekolko minut doprazit do zlatista. Vybral na papierovu utierku a osusil.

    Jedno mäso - dva rozličné rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V Japonsku sa hovori, ze ku kazdemu vyprazanemu treba 3x tolko zeleniny. Tradicne je to surova kapusta nakrajana na najtensie, ako sa da, ja som pouzil 1,5 mm mandolinu (nakrajanu kapustu som dal do ladovej vody do chladnicky, aby ostala chrumkava). K typickemu reznu treba v Japonsku tonkatsu omacku, ktora sa da doma vyrobit, z kecupu, sojovej omacky, ustricovej omacky worcesterkej omacky a trochu pikantnej anglickej horcice a sladkeho octu mirin. Vyborna priloha k perfektnemu makkemu stavnatemu kare...

    Jedno mäso - dva rozličné rezne (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tomas
Keď som videl tú fotografiu, tak mi to pripomína japonskú kuchyňu (až na tie rajčiny), ale inak super. (a áno potom sa to spomína aj v postupe) Ďakujem za pekný recept.
frezia
Moja mama pouzivala na rezne vzdy kare, niekedy s kostou, niekedy bez. Vzdy boli ale vynikajuce, stavnate, mäkke a zvrchu chrumkave. Mne sa take nikdy nepodarili a ona mi uz nemoze prezradit to tajomstvo, ako ich presne robila. Tvoj postup sa mi velmi paci a velmi rada ho vyskusam. Mozno budu konecne chutit, ako tie mamine.
farbuska
Každý rezeň pred obaľovaním pokropím 1 čajovou lyžičkou octu a nechám vstrebať. Mäso skrehne a je aj veľmi chutné.
radox1
kazdemu podla vlastnej chuti.ten druhy sposob je na kare ako vysity,s prvym sa nestotoznujem a uz vobec nie vyprazat prikryte,akurat sa to dusi a zrazena para na pokrievke kvapka do oleja.pre mna je kare,ale aj prsia vhodne iba na kratku tepelnu upravu,pri dlhsej je suche.napriklad tak ako to robia vo Figlmulleri.panko struhanka je super,skoda ze u nas je taka draha.
haji
@Boxik (3.1.2018 13:41)
Naprostý souhlas. I sám řezník přizná, že se chovají a poráží prasátka menší, méně tučné, už je to dáno druhem. Prostě máme šlang prasátka.
haji
Tvoje rezně vypadají dobře, nepohrdla bych. Jednou za čas i tento druh masa, teda "preparované karé" můžu. Oceňuji postup i výklad. Milé vědět, že rezeň a rezeň je rozdíl.
1x dosa
malroxa
Konečne.niekto vysvetlil ako sa má správne vyprážať. To som nikdy nevedela. Ďakujem.
frezia68
Dobre,že som tu dnes nakukla,pekný recept,ako vždy.Ty si v Japonsku,alebo len recept odtiaľ?Videla som pekný film o kobe kravách a ak by som tam bola,určite by som navštívila farmu.Hoci pred vstupom vyžadujú hygienickú očistu,ale výsledok a to nádherné mramorovanie tukom=krása.
mariamka
raz za cas robim, ked uz mame deficit, mne ten 1. sposob vyhovuje, tak sme nauceni, akurat neprikryvam, zbytocne. a tie "gebuziny" k tomu :) radsej si odpustime, tieto su z kare, vlastne vzdy robim rezne z kare. Podravujem :)


2010
Dakujem, vsetkym za nahliadnutie. Iny kraj iny mrav. Podla japoncov pointa velmi kratkeho vyprazania ( okrem nemastneho masa ako kare alebo kuracie prsia pripraveneho ako minutka), je aj to ze vnutorna vlhkost masa sa vyparuje a tlaci von a brani - odpudzuje vniknutiu oleja do reznov. Ked sa rezen vypraza dlhsie olej vnikne do reznov su nasiaknute olejom, najlepsie to vidiet ked sa daju na papierove utierky.
2010
Ostala ta spicata kapusta, a tak sa islo na japonsku kreaciu Okonomiyaki
( okonomi - co sa ti paci a yaki - grill ). Dakde to volaju japonska pizza, alebo lievanec ci omeleta, kde si da kdo chce co chce a jasne ze tento japonsky vytvor treba riadne obrblat v mojom pripade BBQ omacka a riadnu davku ich majonezy Kewpie.




1x haji
pallok
Rezeň jak slonie ucho...Nie tak veľký ale tak tenký:-)
2010
@Pallok (9.1.2018 09:24)
No oni ty japonci su spekulanti na kopirovanie. Ten Wiener schnitzel skopirovali a on ma to meno preto ze vidno az do Bratislavy. Cheers




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia