Komentáre k receptu:
  • tomas - fotkaTomas člen redakcie Varecha.sk, 3. januára 2018 o 10:56

    Keď som videl tú fotografiu, tak mi to pripomína japonskú kuchyňu (až na tie rajčiny), ale inak super. (a áno potom sa to spomína aj v postupe) Ďakujem za pekný recept.
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 3. januára 2018 o 10:58

    Uz sa len zahryznut
    @zareaguj
  • frezia - fotkaFrezia 3. januára 2018 o 11:37

    Moja mama pouzivala na rezne vzdy kare, niekedy s kostou, niekedy bez. Vzdy boli ale vynikajuce, stavnate, mäkke a zvrchu chrumkave. Mne sa take nikdy nepodarili a ona mi uz nemoze prezradit to tajomstvo, ako ich presne robila. Tvoj postup sa mi velmi paci a velmi rada ho vyskusam. Mozno budu konecne chutit, ako tie mamine.
    @zareaguj
  • farbuska - fotkaFarbuska 3. januára 2018 o 13:20

    Každý rezeň pred obaľovaním pokropím 1 čajovou lyžičkou octu a nechám vstrebať. Mäso skrehne a je aj veľmi chutné.
    @zareaguj
  • boxik - fotkaBoxik 3. januára 2018 o 13:41

    @Frezia (3.1.2018 11:37)

    Dôvodom bolo zrejme to že bravčové mäso v tej dobe obsahovalo ďaleko viac tuku ako to dnešné a to aj v svalovine.
    @zareaguj
  • radox1 - fotkaRadox1 3. januára 2018 o 13:46

    kazdemu podla vlastnej chuti.ten druhy sposob je na kare ako vysity,s prvym sa nestotoznujem a uz vobec nie vyprazat prikryte,akurat sa to dusi a zrazena para na pokrievke kvapka do oleja.pre mna je kare,ale aj prsia vhodne iba na kratku tepelnu upravu,pri dlhsej je suche.napriklad tak ako to robia vo Figlmulleri.panko struhanka je super,skoda ze u nas je taka draha.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 3. januára 2018 o 14:08

    @Boxik (3.1.2018 13:41)
    Naprostý souhlas. I sám řezník přizná, že se chovají a poráží prasátka menší, méně tučné, už je to dáno druhem. Prostě máme šlang prasátka.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 3. januára 2018 o 14:19

    Tvoje rezně vypadají dobře, nepohrdla bych. Jednou za čas i tento druh masa, teda "preparované karé" můžu. Oceňuji postup i výklad. Milé vědět, že rezeň a rezeň je rozdíl.
    @zareaguj
     1x dosa
  • malroxa - fotkaMalroxa 4. januára 2018 o 19:53

    Konečne.niekto vysvetlil ako sa má správne vyprážať. To som nikdy nevedela. Ďakujem.
    @zareaguj
  • frezia68 - fotkaFrezia68 6. januára 2018 o 06:15

    Dobre,že som tu dnes nakukla,pekný recept,ako vždy.Ty si v Japonsku,alebo len recept odtiaľ?Videla som pekný film o kobe kravách a ak by som tam bola,určite by som navštívila farmu.Hoci pred vstupom vyžadujú hygienickú očistu,ale výsledok a to nádherné mramorovanie tukom=krása.
    @zareaguj
     1x babidka
  • mariamka - fotkaMariamka 6. januára 2018 o 15:15

    raz za cas robim, ked uz mame deficit, mne ten 1. sposob vyhovuje, tak sme nauceni, akurat neprikryvam, zbytocne. a tie "gebuziny" k tomu :) radsej si odpustime, tieto su z kare, vlastne vzdy robim rezne z kare. Podravujem :)


    @zareaguj
     3x radost, haji, ivy3
  • mariamka - fotkaMariamka 6. januára 2018 o 15:21

    ""pozdravujem :)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar2010 7. januára 2018 o 15:48

    Dakujem, vsetkym za nahliadnutie. Iny kraj iny mrav. Podla japoncov pointa velmi kratkeho vyprazania ( okrem nemastneho masa ako kare alebo kuracie prsia pripraveneho ako minutka), je aj to ze vnutorna vlhkost masa sa vyparuje a tlaci von a brani - odpudzuje vniknutiu oleja do reznov. Ked sa rezen vypraza dlhsie olej vnikne do reznov su nasiaknute olejom, najlepsie to vidiet ked sa daju na papierove utierky.
    @zareaguj
     2x haji, helenore
  • používateľ nemá avatar2010 8. januára 2018 o 17:17

    Ostala ta spicata kapusta, a tak sa islo na japonsku kreaciu Okonomiyaki
    ( okonomi - co sa ti paci a yaki - grill ). Dakde to volaju japonska pizza, alebo lievanec ci omeleta, kde si da kdo chce co chce a jasne ze tento japonsky vytvor treba riadne obrblat v mojom pripade BBQ omacka a riadnu davku ich majonezy Kewpie.




    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarPallok 9. januára 2018 o 09:24

    Rezeň jak slonie ucho...Nie tak veľký ale tak tenký:-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar2010 10. januára 2018 o 13:20

    @Pallok (9.1.2018 09:24)
    No oni ty japonci su spekulanti na kopirovanie. Ten Wiener schnitzel skopirovali a on ma to meno preto ze vidno az do Bratislavy. Cheers
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist