Jedinečný Terciálny patizón zapečený so šampiňónami a syrom

Autor receptu: pacun110

Patizón je zelenina (ozaj,minule sa moje 11 ročné dieťa takto zamyslelo - a vajce je ovocie,či zelenina?), ktorú som ešte nikdy v živote nekupoval,vždy sa našiel dajaký dobrý človiečik,ktorý mi ho ponúkol zo svojej záhradky. A,keďže mi, teraz ponúkol hneď 3 menšie,tak som sa rozhodol urobiť môj "terciál"...

5
porcií
25 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. ...a prečo terciál? Lebo všetky základné suroviny sú deliteľné 3! 3 patizóny,3 vajcia,3 smotany...Dokonca aj tvrdý syr stál 3,30 €/kg a zemiakov je 3x3!
  2. ...ale najprv som moje drahej urobil takéto raňajky!
  3. ...a potom - patizóny som prekrojil na polovice,lyžicou vydlabal vnútro,obielil z tej tvrdej šupky a nakrájal na také drobné čosi.
  4. ... 3 kyslé smotany som okorenil,osolil a poriadne premiešal z tromi vajciami.
  5. ...zemiaky som očistil,umyl, nakrájal na skoro centimetrové plátky a dal povariť do osolenej a orascenej vody.Šampiňóny,nakrájané na asi polcentimetrové plátky som,osolené a vhodne okorenené,opražil(nie udusil,ale opražil!) na horúcom oleji a
  6. keď mi zemiaky prešli varom a nechal som ich ,v horúcej vode ,chviľku postáť,tak potom som ich zlial a trochu z nich nasypal do vyolejovanej zapekacej misy. Potom som tam pridal časť patizónov,opražené šampiňóny,zase trochu zemiakov,zbytok patizónov a navrch ostatné zemiaky!
  7. Trochu som to polial olejom,nalial som na to tú kyslú smotanu z vajcom a na 40 minút som to dal do, na 180 stupňov, vyhriatej rúry,prikryté,zapiecť.
  8. Po 40 minútach intenzívneho pečenia som misu vybral, úhľadne som tam naukladal,na hranolky nakrájaný, tvrdý syr a,teraz už nezakryté,som to vrátil späť do rúry,zapiecť,pekne do ružova.
  9. Myslím,že sa mi to,v celku podarilo,len škoda,že ten syr sa mi nerozpustil tak,ako som chcel,ale vyzerá to,aky keby som tam zapekal slimáky,alebo čo... ALE JE TO VÝBORNÉ A VŠETKÝM TO,DOMA, CHUTILO!!!
  10. A s kyslou uhorkou je to úplne jedinečné...