Vajíčkový šalát
Vajíčkový šalát

Jarný vajíčkový šalát so stopkovým zelerom a hrubozrnnou horčicou

hame - fotkahame, 3. marca 2018. Komerčný recept.
Jarný vajíčkový šalát so stopkovým zelerom a hrubozrnnou horčicou
Foto: hame

Nápadov ako spracovať vajíčka zo šibačky nie je nikdy dosť. Prinášame vám preto inšpiráciu na nový recept na šalát. V hlavnej úlohe budú, Zobraziť celý popisNápadov ako spracovať vajíčka zo šibačky nie je nikdy dosť. Prinášame vám preto inšpiráciu na nový recept na šalát. V hlavnej úlohe budú, samozrejme, vajíčka, avšak v netradičnej kombinácii s hrubozrnnou horčicou, stopkovým zelerom a samozrejme s trochou kvalitnej majonézy pre jemnú chuť.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1 malý ks (alebo 1/2 väčšieho)
10 ks uvarených natvrdo
1 stonka
3 PL
2 PL
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Vajíčka ošúpte a nakrájajte na štvrtinky. Kôpor nasekajte nadrobno a stonkový zeler nakrájajte na malé kúsky.

  2. 2

    V miske vyšľahajte majonézu s horčicou a citrónovou šťavou. Pridajte cibuľu, zeler, kôpor a poriadne premiešajte.

  3. 3

    Do majonézovej zmesi dajte tiež vajíčka a premiešajte ju už len zľahka, aby sa vajíčka obalili dresingom, ale nerozlámali sa. Dochuťte soľou, bielym korením a môžete podávať.

  4. 4

    TIP *Podávajte s čerstvým pečivom alebo šalát naplňte medzi dva kúsky opečeného hriankového chlebíka s tenkými plátkami paradajky. *Šalát je skvelý, keď ho necháte chvíľku odležať v chladničke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia