Jarný tabouleh fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 11. novembra 2017

Recept od Silvie Horeckej

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks (mäkké)
400 g
200 g
150 g
4 ks (najlepšie červená)
200 g
200 g
1 ČL
 (alebo prepustené maslo)
200 g
1 ČL
z 1 citróna
8 - 9 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Bulgur opražíme na troške ghee masla, pridáme trocha kurkumy, podlejeme vodou a povaríme do mäkka.

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici na prepustenom masle

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    opečieme na jemné plátky nakrájané šampiňóny

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    okorenené a posypané rascou, senovkou, kurkumou, chilli a horčicovým semienkom.

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rukolu a valeriánu nasekáme na menšie kúsky.

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uhorku nakrájame na malé kocky. Reďkovku nastrúhame nahrubo. Avokádo popučíme vidličkou s citrónovou šťavou. Všetko pomaly vmiešame do bulguru a ochutíme koreninami.

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Povrch posypeme koriandrovou vňaťou, čerstvými reďkovkami, nasekanou cibuľkou, granátovým jablkom a obložíme prepeličími vajíčkami uvarenými natvrdo.

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s kuracími prsiami, ktoré nakrájame na slížiky, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme na oleji alebo prepustenom masle.

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

marienka44
Senovka grécka je prísada do jedla? Neviem, ci treba horcicné semienka pomlieť alebo nechať celé.
Rýchle a výživné.
frezia
Ako tu uz pise @tiginko , prekombinovane. Ako sa hovori, niekedy je lepsie menej, ako viac. Z tych ingrediencii by som urobila aspon tri dobre zdrave salaty. K tej rukole sedi dobre to granatove jablko, ale nesedi s koriandrom. Oboje je velmi vyrazne a bije sa spolu. Tie prsicka by naopak nieco potrebovali, tie su neochutene, bez byliniek, vyzeraju neduzivo. Nuz, mne to pripada, ze vsetko z chladnicky sa muselo pouzit, lebo by sa to zajtra muselo vyhodit. Ono neznamena, ze ked pouzijeme bylinky od vymyslu sveta, tak to musi aj chutit.
horeckas
@Marienka44 (12.11.2017 10:04)

Senovka grécka je bylinka, použili sme mleté semienka. Bylinka sa dá pestovať aj u nás na SK, pokiaľ je čerstvá lístky sú vhodné do šalátov. Býva súčasťou balkánskeho korenia čubrica. Horčicové semienka sú v tomto prípade celé.
horeckas
@Frezia (12.11.2017 20:07)

Mäso pôvodne do tohto receptu nepatrí, pridali sme ho extra iba pre tento kurz, ak by niekto preferoval k zeleninovým jedlám, mäso. Taktiež prepeličie vajíčka a restované šampiňony sú formou príloh, ktoré sa dávajú zvlášť do misiek k taboulehu. Na kurze to bolo vysvetlené. Inak každá ingrediencia a jej použitie má v jedle svoj význam.
tiginko
@Horeckas (12.11.2017 21:10)

tak v tom prípade vyznieva tento recept úplne v inom svetle, ďakujem za vysvetlenie. Stačilo naznačiť, že nie všetko sa zmiešava dokopy, aj keď ani to nie je vyslovene takto napísané. To viete, nás nezúčastnených a nevedomých rozhodí, keď nemáme všetko polopate :-) Inak pani Horecká mám rada Váš blog. Veľmi dobre sa čítajú Vaše články, veľa som sa z nich naučila a pochopila. Ďakujem a teším sa na ďalšie
frezia
@Horeckas (12.11.2017 21:10)

Tabouleh robievam casto, su rozne, libanonsky, syrsky, turecky sposob (Kisir), ale do ziadneho nejde tolko ingrediencii. To je jasne, ze to mäso a vajcia su naviac, ale ked je nieco aj naviac, malo by sa to taktiez ochutit a na tanieri pekne upravit. Hlavne ingrediencie pre tabouleh su petrzlen, bulgur, trocha cerstvych paradajok, mlada cibulka, moze byt salotka, olivovy olej a citronova stava. Samozrejme sol a cerstvo namlete korenie. Je dobre pouzit este cerstvu mätu. To, co ste vy pridali je salat s bulgurom, nie Tabouleh.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia