Jarný šalát zo špargle, cvikle a baby carrots (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Ja som pouzil zmes mladeho spenatu, rukoly, ale je mozne pouzit cokolvek zelene, co mate radi. Dressing dava zjemnujucu chut a nepotlaca chut pouzitych surovin.

4-6
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mladu cviklu a kvaku som osupal a nakrajal na mensie kusky.
  2. Na plech som dal alobal tak aby na jednej strane precnieval. Dal som tam cviklu a pridal 1 PL olivovy olej a remiesal s cviklou.
  3. Prekryl som cviklu alobalom a a dal piect do predhriatej rury na 200 stupnov. Peciem asi 1 hodinu. Kvaku som dal piect samostatne, pretoze sa urobi rychlejsie. Vybral som ju s rury asi po 25-30 minutach.
  4. Za cas ked sa cvikla pecie, dam do vriacej osolenej vody mladu karotku na 3-4 min.
  5. Pridam sparglu a .....
  6. nakrajanu cukinu na polovicky, alebo stvrtky, podla velkosti. Varim asi dve minuty. Uvarena zelenina by nemala byt tvrda a ani makka. Proste chrumkava.
  7. Ked je zelenina uvarena, precedim ju a dam do studenej vody, aby sa zastavil process varenia.
  8. Do mensej nadoby som dal prisady na dressing. Salotku som nakrajal na tenke pasiky, pridal som k prisadam a zamiesal.
  9. Medzitym sa cvilka uz upiekla. Vybral som ju z rury, otvoril alobal a nechal troche vychladnut.
  10. Vo vacsej nadobe zmiesame zelene listky podla chute. U mna prevladali mlade listky spenatu. Pridam cviklu, kvaku, sparglu a cukinu a premiesam. Pred podavanim polejem dressingom.