Jarný šalát z listovej zeleniny s camembertom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Už sa pekne oteplilo, dobre padol na večeru tento jemný, veľmi chutný, farebne krásny a príjemne chrumkavý osviežujúci jarný šalát z mladej jarnej zeleniny a plný jarných vitamínov.

2
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Listový šalát som umyla, nechala odkvapkať z vody na cedníku, umytú pažítku som posekala,...
  2. ...v panvici som na sucho opražila tekvicové semienka, dala na tanier a nechala som ich úplne vychladnúť,..
  3. ...nový cesnak som očistila, pokrájala na jemno aj s vňaťou, rovnako i jarnú cibuľku,...
  4. ...pripravila som syr camembert a pokrájala som ho na kocky,...
  5. ...datľové paradajky som tiež pokrájala na kocky,...
  6. ...do misy som dala mladé listy baby špenátu, červeného mangoldu, rukoly,...
  7. ...pridala som jarnú cibuľku,...
  8. ...pokrájaný nový cesnak, má intenzívnejšiu chuť ako iný cesnak,...
  9. ...paradajky,...
  10. ...camembert,...
  11. ...soľ, čerstvo mleté čierne korenie,...
  12. ...pažítku,...
  13. ...tekvicové semienka, citrónovú šťavu, olivový olej a všetko som premiešala.
  14. Hotový šalát som podávala s čerstvým domácim pečivom, je vhodný ako samostatné jedlo na večeru alebo ako ľahký obed, tiež ako výborná príloha k jedlám z rôzne upraveného mäsa či k cestovinám.
  15. Ide o farebne krásny a osviežujúci chutný jarný šalát z mladých listov baby špenátu, červeného mangoldu, rukoly s cammembertom, ktorý je príjemne chrumkavý s tekvicovými semienkami, kto má chuť, nech vyskúša sám, prajem Dobrú chuť :-)