Jarný šalát z listovej zeleniny s camembertom (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Už sa pekne oteplilo, dobre padol na večeru tento jemný, veľmi chutný, farebne krásny a
príjemne chrumkavý osviežujúci jarný šalát z mladej jarnej zeleniny a plný jarných
vitamínov. Postup- Listový šalát som umyla, nechala odkvapkať z vody na cedníku, umytú pažítku som posekala,...
- ...v panvici som na sucho opražila tekvicové semienka, dala na tanier a nechala som ich úplne vychladnúť,..
- ...nový cesnak som očistila, pokrájala na jemno aj s vňaťou, rovnako i jarnú cibuľku,...
- ...pripravila som syr camembert a pokrájala som ho na kocky,...
- ...datľové paradajky som tiež pokrájala na kocky,...
- ...do misy som dala mladé listy baby špenátu, červeného mangoldu, rukoly,...
- ...pridala som jarnú cibuľku,...
- ...pokrájaný nový cesnak, má intenzívnejšiu chuť ako iný cesnak,...
- ...paradajky,...
- ...camembert,...
- ...soľ, čerstvo mleté čierne korenie,...
- ...pažítku,...
- ...tekvicové semienka, citrónovú šťavu, olivový olej a všetko som premiešala.
- Hotový šalát som podávala s čerstvým domácim pečivom, je vhodný ako samostatné jedlo na večeru alebo ako ľahký obed, tiež ako výborná príloha k jedlám z rôzne upraveného mäsa či k cestovinám.
- Ide o farebne krásny a osviežujúci chutný jarný šalát z mladých listov baby špenátu, červeného mangoldu, rukoly s cammembertom, ktorý je príjemne chrumkavý s tekvicovými semienkami, kto má chuť, nech vyskúša sám, prajem Dobrú chuť :-)
|