Jarný paradajkový šalát s balzamicovým octom fotorecept

pusta - fotkapusta, 9. apríla 2011
Jarný paradajkový šalát s balzamicovým octom (fotorecept)
Foto: pusta

Konečne je tu jar a nám sa zažiadala svieža, ľahká jarná večera. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Podávala som s čerstvo upečeným chlebom, Zobraziť celý popisKonečne je tu jar a nám sa zažiadala svieža, ľahká jarná večera. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Podávala som s čerstvo upečeným chlebom, ale viem si k nemu predstaviť aj čerstvé pečivo alebo opečenú cesnakovú bagetku. V menšom množstve podávam ako šalát k rôzne upravenému mäsu. Môže sa podávať aj ako ľahký letný obed v horúcich dňoch.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

800 g stredne veľké
2 -3 zväzky
3 -4 PL
9 -10 PL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Umyté paradajky som pokrájala na mesiačiky.

    Jarný paradajkový šalát s balzamicovým octom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si balzamicový ocot a olivový olej.

    Jarný paradajkový šalát s balzamicovým octom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistila som jarnú cibuľku, nakrájala som na kolieska zelenú aj bielu časť.

    Jarný paradajkový šalát s balzamicovým octom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravila som zálievku na šalát zmiešaním balzamicového octa s olejom a dochutila som ju soľou a cukrom.

    Jarný paradajkový šalát s balzamicovým octom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Paradajky som rozdelila na taniere, okoronila som čerstvo mletým čiernym korením, pokvapkala som ich zálievkou z balzamikového octa, posypala pokrájanou jarnou cibuľkou a podávala som s čerstvo upečeným domácim chlebom.

    Jarný paradajkový šalát s balzamicovým octom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia